Ικανοποίηση στην Αθήνα για την πορεία του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Κινείται πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και εκτός της  κυπριακής

Ικανοποίηση εκφράζει η Αθήνα για την πορεία του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν», καθώς κινείται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Προκλητική φιέστα Ερντογάν στον απόπλου του «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Η Αθήνα εκτιμά ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς παρά την επιθετική ρητορική του τελευταίου διαστήματος, στην πράξη, στο πεδίο, η τουρκική πλευρά με την Navtex που εξέδωσε για την πορεία του πλωτου γεωτρυπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν», κινείται πάνω στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και εκτός της  κυπριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αμπντουλχαμίτ Χαν

Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν

Αυτό είναι αποτέλεσμα των διπλωματικών πιέσεων και της πολιτικής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να να παρακολουθεί στενά την πορεία του πλωτού γεωτρυπανου.

Ποια θα είναι η πορεία του «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Η Τουρκία έστειλε σήμερα το νέο της πλοίο γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, όμως ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως αυτό θα επιχειρήσει σε απόσταση 55 χιλιομέτρων από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στη διάρκεια τελετής στη νότια τουρκική επαρχία της Μερσίνας, δήλωσε πως η περιοχή στην οποία θα επιχειρήσει το πλοίο βρίσκεται εντός της επικράτειας της Τουρκίας και πως «δεν χρειάζεται να πάρουμε άδεια από κανέναν» για να πραγματοποιήσει εκεί γεωτρήσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top