Παρακολουθήσεις: Να ανοίξει εκτάκτως η Βουλή ζητά ο Τσίπρας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής για το ζήτημα

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την υπόθεση παρακολουθήσεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sta

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Ήταν νόμιμη αλλά λάθος-Δεν γνώριζα

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κύριο Τασούλα να «ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει “άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: «Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης»

Παρακολουθήσεις: Ολόκληρη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Τασούλα

«Κύριε Πρόεδρε,

Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο.

Μετά από ορυμαγδό αποκαλύψεων αναδεικνύεται ότι η υπαγόμενη διοικητικά υπό τον πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αντί να επικεντρώνεται απολύτως στην αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων εθνικής ασφάλειας της χώρας, είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας σειρά παρακολουθήσεων μέσω άρσης απορρήτου επικοινωνιών ανθρώπων που αποτελούσαν στόχους με πολιτικό ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, όχι τυχαία τα ίδια πρόσωπα την ίδια περίοδο έπεσαν θύματα κατασκοπευτικού λογισμικού.

Σήμερα δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πόσοι και ποιοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή άλλοι πολίτες, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κατασκοπευτικού ενδιαφέροντος και υπέστησαν παρακολούθηση με άρση του απορρήτου τους, ποιοι εκτέλεσαν αυτές τις πράξεις, με τι σκοπό και με ποια ανταλλάγματα.

Ο Πρωθυπουργός, εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών, επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στον χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο.

Παράλληλα, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα στηριχθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προφανώς για να αποφύγει και πάλι, άμεσα, στον πλέον κρίσιμο πολιτικά χρόνο, τον έλεγχο στον οποίο θα τον υπήγαγε η αντιπολίτευση.

Ενόψει του ότι την περίοδο αυτή η Βουλή τελεί σε καθεστώς άτυπης μη λειτουργίας της Ολομέλειας και των Τμημάτων της λόγω θερινών διακοπών και ενόψει του ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιθυμούμε άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, σας καλώ να διακόψετε άμεσα τις θερινές διακοπές, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Σας ζήτω να ανταποκριθείτε στο αυτονόητο δημοκρατικό σας καθήκον να διευκολύνετε να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητές της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και εκτάκτως να ορίσετε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top