Ενέργεια: Ο Ιούλιος ο χειρότερος μήνας για το κόστος ρεύματος

Στη μάχη της επάρκειας ενέργειας και η πλωτή δεξαμενή της Ρεβυθούσας

Ο χειρότερος ενεργειακά μήνας ήταν ο Ιούλιος, καθώς η μέση τιμή χονδρικής στο ρεύμα διαμορφώθηκε στα 338,14 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 40,4% μέσα σε έναν μήνα.

Σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο, αν και είχε ξεκινήσει δειλά- δειλά να επηρεάζεται και η Ελλάδα από τις αυξητικές τάσεις του φυσικού αερίου, η φετινή χονδρική τιμή είναι υπερτριπλάσια: +232%!

«Έξυπνοι» τρόποι για να μειώσετε το κόστος των λογαριασμών ρεύματος

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι η μέγιστη τιμή στη διάρκεια του φετινού Ιουλίου ξεπέρασε τα 686 ευρώ ανά MWh.

Στη μάχη της επάρκειας και η πλωτή δεξαμενή της Ρεβυθούσας

Με φόντο τις πρωτοφανείς εικόνες συσκότισης στη Γερμανία και τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοινώνει η μια κυβέρνηση μετά την άλλη, προτεραιότητα στο στρατηγικό ενεργειακό σχεδιασμό των επόμενων μηνών είναι η επάρκεια.

Ρεύμα: Η ΡΑΕ προειδοποιεί για παραπλανητικές διαφημίσεις από παρόχους

Κεντρικό ρόλο σε αυτόν το σχεδιασμό παίζει η Ρεβυθούσα, η οποία κι επισήμως με την επιθεώρηση από τον αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα πέφτει από σήμερα στη μάχη για την ενεργειακή θωράκιση της χώρας με τη νέα πλωτή δεξαμενή.

«Πυρετός» προετοιμασίας στην Ελλάδα για ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα 

Η δεξαμενή αυτή αυξάνει τη χωρητικότητα της εγκατάστασης στις 380 χιλιάδες κυβικά μέτρα και, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, είναι σε λειτουργική ετοιμότητα, αμέσως μόλις υπάρξει σχετικό αίτημα.

Σκρέκας για ενέργεια: Στήριξη σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου, οι εισαγωγές LNG στη Ρεβυθούσα σημείωσαν αύξηση 43% σε σύγκριση με πέρυσι, ξεπερνώντας τις 15 TWh. Για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί άλλα 6 φορτία, με απόδοση 4 TWh.

Ενέργεια: «Προετοιμαζόμαστε ακόμα και για ακραία σενάρια», λέει ο Οικονόμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top