Παράπονα Τσαβούσογλου σε Μπέρμποκ για τις δηλώσεις της με τον Δένδια!  

Δυσαρεστήθηκε γιατί  η Γερμανία καταδίκασε τις προκλήσεις της Τουρκίας  

Μετά την Αθήνα, η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε στην Άγκυρα, όπου και συναντήθηκε πριν από λίγο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την πρώτη της επίσκεψη στην Τουρκία από την ανάληψη των καθηκόντων της. 

Εντυπωσιακή μεταστροφή Γερμανίας: Ρητή καταδίκη της Τουρκίας από Μπέρμποκ!

‘Όπως μετέδωσε η Αντιόπη Σωτηρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η κατάσταση στην Ουκρανία ενώ οι δύο Υπουργοί εξωτερικών, Τουρκίας και Γερμανίας, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. 

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε όμως παρατηρήσεις και παράπονα στην ομόλογό του για τη στήριξη που επέδειξε στην Ελλάδα, κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα! Όπως είπε, η Γερμανία στο παρελθόν τηρούσε στάση ισορροπημένη και ειλικρινή, αλλά τώρα χάθηκε αυτή η ισορροπία! 

Εντυπωσιακή μεταστροφή Γερμανίας: Ρητή καταδίκη της Τουρκίας από Μπέρμποκ!

Πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών:«Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα, είμαστε υπέρ του διαλόγου και της ειρήνης».  Επίσης, δήλωσε ότι ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας  για την ανατολική Μεσόγειο και για το Κυπριακό. 

Δένδιας σε Μπέρμποκ: Όχι γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία

Η Μπέρμποκ από την πλευρά της αναφέρθηκε στις επαφές της στη Αθήνα και είπε και στην Άγκυρα ότι πρέπει να μειώσουμε τη ένταση και όχι να την αυξήσουμε. Ανέφερε ακόμη για την Ανατολική Μεσόγειο, ότι δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα με κλιμάκωση. 

Μετά τη συνέντευξη τύπου θα ακολουθήσει δείπνο, ενώ η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη συνέχεια με ηγέτες της αντιπολίτευσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις, συναντήσεις, που θεωρούνται ως μήνυμα για τις προθέσεις του Βερολίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top