Μητσοτάκης για Gov.gr Wallet: Ακόμα ένα βήμα για το ψηφιακό κράτος

Τι είπε με αφορμή την εφαρμογή για ταυτότητα – δίπλωμα στο κινητό

Ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση του ψηφιακού κράτους χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet με τη δυνατότητα να έχει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης.          

Gov.gr Wallet: Ψηφιακό δίπλωμα και ταυτότητα – Όλες οι πληροφορίες

Με την εφαρμογή οι πολίτες μπορούν από σήμερα να δημιουργούν, αποθηκεύουν, και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητα τους, τα νέα ψηφιακά αντίγραφα Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και άδειας οδήγησης αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Gov Gr Wallet

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Gov. Gr Wallet 

 

Με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τη ζωή του και γι΄ αυτό και η ψηφιακή μετάβαση είναι τελικά μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία και σε μία πιο δίκαιη κοινωνία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση. 
 

Υπουργείο Ναυτιλίας: Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με την τουρκική ακτοφυλακή

Aναφερόμενος στη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα μέσα από το gov.gr για το σχεδιασμό μιας σειράς νέων διαδικασιών με αποκλειστικό ψηφιακό αποτύπωμα, όπως αυτή του εμβολιασμού, το Power Pass, το Fuel Pass, αλλά και μια σειρά υπηρεσιών που προστίθενται στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο όπως η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η Άυλη Συνταγογράφηση και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η τεχνολογία, λοιπόν, δεν είναι μόνο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εξάλειψη των ουρών στα γκισέ, αλλά στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής η οποία ακριβώς μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, επειδή έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις».

 

«Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο μέχρι και πριν από κάποια χρόνια και νομίζω ότι είναι ένα συλλογικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, για την Δημόσια Διοίκηση και μια κατάκτηση της χώρας -όχι της κυβέρνησης- που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top