Υπουργείο Ναυτιλίας: Επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με την τουρκική ακτοφυλακή

Καταδίωξη από το Λιμενικό μετά την απόπειρα παρενόχλησης σκάφους του 

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και η ανθελληνική προπαγάνδα με αφορμή επεισόδιο στο Φαρμακονήσι μεταξύ τουρκικής ακταιωρού και  ελληνικού  πλωτού του Λιμενικού Σώματος. 

Ρεκόρ αερομαχιών στο Αιγαίο και παραλίγο επεισόδιο στο Φαρμακονήσι!

Στο βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολού, οι Τούρκοι ισχυρίζονται  ότι σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρενόχλησε ιστιοπλοϊκό σκάφος που λάμβανε μέρος σε Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας στο Φαρμακονήσι. 

Χάρτης επεισόδιο με τουρκική ακτοφυλακή

Ο χάρτης με το σημείο του επεισοδίου του ελληνικού Λιμενικού με την τουρκική ακτοφυλακή  

Την ίδια στιγμή όμως σε βίντεο φαίνεται πως το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους, παραμένει σε στάση αναμονής με τους Τούρκους να κάνουν ελιγμούς γύρω από αυτό. 

Βίντεο Ντοκουμέντο: Τούρκοι ψαράδες προκαλούν στο Αιγαίο

Συγκεκριμένα, σε βίντεο μέσα από το ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φαίνεται η προκλητικότητα των Τούρκων, με την ακταιωρό να κάνει επικίνδυνος ελιγμούς, θέλοντας να προκαλέσει τον Έλληνα κυβερνήτη.  Αλλά και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών του λιμενικού είναι χαρακτηριστική απέναντι στην προσπάθεια των τούρκων να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

Επεισόδιο Λιμενικό με τουρκική Ακτοφυλακή

Στιγμιότυπο από το επεισόδιο του ελληνικού Λιμενικού με την τουρκική Ακτοφυλακή 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό 

Σε ανακοίνωσή του Υπουργείου Ναυτιλίας για το περιστατικό αναφέρει: 
       
«Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top