Βίντεο Ντοκουμέντο: Τούρκοι ψαράδες προκαλούν στο Αιγαίο

Σε απόγνωση οι Έλληνες αλιείς

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες αλιείς από τις παρενοχλήσεις και την προκλητικότητα Τούρκων που ψαρεύουν σε Ελληνικά ύδατα.

Την ίδια ώρα το Star, έφερε στο φως βίντεο ντοκουμέντο Ελλήνων ψαράδων που κατέγραψαν τις προκλήσεις, στο οποίο φαίνονται τουρκικά αλιευτικά λίγα μέτρα μακριά από Ελληνική ακτή να ψαρεύουν ανενόχλητοι. Στο πέρασμά τους καταστρέφουν τα δίχτυα των Ελλήνων ψαράδων. 

Όπως φαίνεται στο video ντοκουμέντο, τουρκική ανεμότρατά πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής ελληνικό αλιευτικό την ώρα που μαζεύει τα δίχτυα του.  

Οι ψαράδες καταγγέλουν πως όποτε περάσει μια μηχανότρατα, οποιαδήποτε μηχανότρατα και έχει βάλει δίχτυα, η μηχανότρατα θα περάσει και θα τα καταστρέψει.

Οι Έλληνες ψαράδες προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αγνοούν τα τούρκικα νταηλίκια και δεν απαντούν στις πέρα από κάθε όριο και κανόνα προκλήσεις που έχουν ως στόχο την καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων τους. 

Αγανακτισμένοι οι αλιείς της Λέρου τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου. Με αυτό τον τρόπο διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι στα ελληνικά χωρικά ύδατα δραστηριοποιούνται παράνομα και προκλητικά τουρκικά αλιευτικά. 

Για το θέμα, ο δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κύριο Σίμο Κεδίκογλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο μήνα πολλά αλιευτικά από Τουρκία εισέρχονται κατά διαστήματα στα δικά μας νερά και αλιεύουν. Μόλις πηγαίνουν τα σκάφη μας για έλεγχο αυτά φεύγουν και επιστρέφουν σε διεθνή ύδατα. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top