Δένδιας και Γάλλος Πρέσβης στο Star: Στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία 

Η ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής μας θωρακίζει από τον αναθεωρητισμό

Μετά την Ουάσιγκτον, «κόκκινη» κάρτα στην Άγκυρα έβγαλε και το Παρίσι, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη, η οποία εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ, κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Γαλλίας  στην Αθήνα.  

Mηνύματα  Σακελλαροπούλου και Δένδια στην Τουρκία 

Το μήνυμα ήταν ένα: σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία ή «ατυχήματος», η Γαλλία θα μας στηρίξει. 

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι χθες, την ώρα που πετούσαν ελληνικά Ραφάλ στο Παρίσι για την ημέρα της Βαστίλης και ξεκινούσε η κατασκευή της 2ης ελληνικής φρεγάτας Belhara στη Λοριάν οι κύριοι Δένδιας και Μεζονάβ έλεγαν με μια φωνή: «Ελλάς - Γαλλία – Συμμαχία», στην εκδήλωση για την 14η Ιουλίου στην πρεσβεία. 

Δένδιας: 3 χρόνια κρίσης με την Τουρκία - Ξεπέρασε κάθε όριο 

Η κάμερα του Star ήταν εκεί και όπως ανέφεραν στις αποκλειστικές δηλώσεις τους, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, η οποία προβλέπει και ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, μας θωρακίζει από τον τουρκικό αναθεωρητισμό. 

Ο Νίκος Δένδιας έστειλε επίσης μήνυμα στον Ερντογάν λέγοντας ότι έχασε την ευκαιρία του να αποκηρύξει τον χάρτη του Μπαχτσελί, που εμφανίζει σαν «τουρκικά» νησιά του Ανατολικού  Αιγαίου και την Κρήτη. 

Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Μόνο την Κέρκυρα δε διεκδικούν οι Τούρκοι  

Τι δήλωσαν Ν. Δένδιας και Γάλλος Πρέσβης στην κάμερα του Star 
   

Ο Ν. Δένδιας δήλωσε συγκεκριμένα στην Κ. Τσαμούρη ότι η «η τουρκική κυβέρνηση έχασε μια μεγάλη ευκαιρία που της έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης να αποκηρύξει αυτόν τον χάρτη» και σχολίασε: «Κρίμα!». 

Όσον αφορά τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας και αν θα μπορούσε να αποτελέσει τη «μαγιά» για τη δημιουργία Ευρωστρατού, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Πορευόμαστε μαζί απέναντι σε αναθεωρητισμούς, απέναντι σε πρακτικές που δεν αρμόζουν στον 21ο αιώνα».

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρέσβης δήλωσε: «Διακυβεύονται πολλά εδώ, ειδικά στη θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου. Άρα, πρέπει να προετοιμαζόμαστε κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα της συνεργασίας που έχουμε με την Ελλάδα.

Ο κ. Μεζονάβ απάντησε επίσης στην ερώτηση της Κ. Τσαμούρη «αν η Γαλλία θα είναι στο πλευρό μας»: «Ως συνήθως και όπως πάντα»!  
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top