Mηνύματα  Σακελλαροπούλου και Δένδια στην Τουρκία 

«Κόκκινη» κάρτα στην Άγκυρα έβγαλε και η Γαλλία μετά τις ΗΠΑ  

Μηνύματα έστειλαν στην Τουρκία, πριν από λίγο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την ορκωμοσία των νέων αποφοίτων της Διπλωματικής Ακαδημίας. 

Σακελλαροπούλου: Αποστόμωσε Τούρκο βουλευτή στο Συμβούλιο της Ευρώπης   
  

Το όπλο μας είναι το διεθνές δίκαιο και οι συμμαχίες μας» ξεκαθάρισαν η κα Σακελλαροπούλου και ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας με «νόημα» ότι όταν αποτυγχάνει η διπλωματία τα αποτελέσματα είναι τραγικά, όπως αυτά που βλέπουμε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δένδιας: 3 χρόνια κρίσης με την Τουρκία - Ξεπέρασε κάθε όριο 

 

Μηνύματα και κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Γαλλίας  

Ο Νίκος Δένδιας στάθηκε στις συμμαχίες μας, ειδικά σ' αυτήν με την Γαλλία. Κι όχι τυχαία.  Χθες, πετούσαν ελληνικά Ραφάλ στο Παρίσι για την ημέρα της Βαστίλης, ξεκινούσε η κατασκευή της δεύτερης ελληνικής φρεγάτας Belhara και ο ΥΠΕΞ με τον Γάλλο Πρέσβη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πρεσβεία για την 14η Ιουλίου, έλεγαν με μια φωνή «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία». 


ΗΠΑ: Μπλόκο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Και οι δύο τόνισαν ότι  η αμυντική μας συμφωνία, η οποία προβλέπει και ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα, μας θωρακίζει από τον τουρκικό αναθεωρητισμό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top