Οικονόμου: Ο Λιγνάδης αποφυλακίστηκε με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ 

ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύδη και αποπροσανατολισμός – Κόντρα και με τον Κούγια 

Συνεχίστηκε η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη λόγω της αναστολής της έκτισης της ποινής, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να αποδίδει την αναστολή στον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για την αναστολή στον Λιγνάδη 

«Με βάση τα όσα ίσχυαν στον Ποινικό  Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυτά τα αποτελέσματα και την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εάν δικαζόταν με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο βιασμός ανηλίκων θα τιμωρούνταν με ισόβια» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στο σημερινό Briefing.   

«Η απελευθέρωση Λιγνάδη στηρίζεται όχι σε αποσυμφορήσεις αλλά στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως ίσχυε και από το 2010. Ποιον προσπαθεί  να αποπροσανατολίσουν; Μα είναι φανερό, τον ελληνικό λαό» υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων επικαλέστηκαν δικό του νόμο για την αποφυλάκιση Λιγνάδη.

Δίκη Λιγνάδη: Παρέμβαση από την Εισαγγελία για την αναστολή της ποινής του

Κόντρα και ΣΥΡΙΖΑ – Κούγια για την αποφυλάκιση Κόντρα  

Κόντρα ξέσπασε και μεταξύ του συνηγόρου του Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, και του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αλέξη Κούγια ότι παίζει το παιχνίδι της ΝΔ με «ψεύδη»  ότι οι αλλαγές που έφερε στη Βουλή και ψήφισε στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ευθύνονται για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δυο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη. Ο συνήγορος του απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο που «παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ»,  το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Δημήτρης Λιγνάδης: Γιατί αποφυλακίζεται, παρά την καταδικαστική απόφαση

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Κούγιας το άρθρο 497 παρ. 8 του ΚΠΔ ισχύει σήμερα ακριβώς όπως ίσχυε από το 2010, πριν δηλαδή από την μεταρρύθμιση του 2019. Τίνος το πολιτικό παιχνίδι παίζει;». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top