Οργή των Τούρκων για την άσκηση «Οργή του Ποσειδώνα» Ελλάδας - ΗΠΑ   

Θεωρούν προκλητική την ονομασία της άσκησης! 

Eκνευρισμός των Τούρκων ακόμα και για το όνομα της άσκησης «Οργή του Ποσειδώνα», στην οποία συμμετέχουν Έλληνες πιλότοι και αμερικανικά F-35! 

Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Μόνο την Κέρκυρα δε διεκδικούν οι Τούρκοι 

Η Πολεμική μας Αεροπορία μπαίνει για τα καλά σε τροχιά F-35, με τους Αμερικανούς να τέλνουν τα υπερσύγχρονα stealth μαχητικά 5ης γενιάς, μαζί με τα θηριώδη F-15 στην Σούδα, για την άσκηση «Οργή του Ποσειδώνα» που προκάλεσε την… οργή των Τούρκων, λόγω της ονομασίας της άσκησης.   

Η Τουρκάλα παρουσιάστρια του Haber Global Σαϊνούρ Τεζέλ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι ΗΠΑ απογειώνουν την ελληνική αεροπορία με τα F-35 που δεν  έδωσαν στην Τουρκία. Ο ελληνικός στόλος απογειώνει τα F-16  και τα F-35 στο Αιγαίο σε μια μεγάλη επίδειξη με μια άσκηση που έχει τη ονομασία «Η οργή του Ποσειδώνα». Ποιο είναι το μήνυμα; Η ονομασία είναι ιδιαίτερη, καθώς ο Ποσειδώνας ήταν ο κυρίαρχος των θαλασσών». 

«Οργή Του Ποσειδώνα» στην Κρήτη με άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ 

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε επίσης: «Η Ελλάδα που ως στρατιωτική δύναμη σε Αιγαίο και Μεσόγειο, έχει μείνει πίσω από την Τουρκία, γνωρίζετε πως επιθυμεί να ενδυναμωθεί με τα αμερικανικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη F-35».  

Στη γραμμή παραγωγής των F - 35  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ  

Όσο οι Τούρκοι «κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα», για το πρόγραμμα F-35, από το οποίο αποκλείστηκαν επειδή αγόρασαν τους ρωσικούς S -400, η Ελλάδα πλησιάζει προς τον «τερματισμό»,  δηλαδή να συμμετάσχει στο πρόγραμμα από το οποίο αποκλείσθηκε η γειτονική χώρα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο στο Ντάλας του Τέξας, όπου η Lockheed Martin παράγει τα f-35.

«Στην γραμμή παραγωγής του F-35, εκεί που σύντομα θα κυματίζει και η ελληνική Σημαία! Με τις ελληνικές🇬🇷 #ΕΔ στην ελίτ της 5ης γενιάς Μαχητικών, η προαγωγή ασφάλειας  και σταθερότητας στην περιοχή μας είναι εγγυημένη!». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top