Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο «φάκελος» Μητσοτάκη - Στο ίδιο τραπέζι με Ερντογάν

Πρώτη συνάντηση μετά το «Μητσοτάκης γιοκ» - Έτοιμη για όλα η Αθήνα

Έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και, κυρίως, για να δώσει απαντήσεις σε όλες τις πιθανές τουρκικές προκλήσεις είναι η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η οποία ξεκινά σε λίγες ώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα το μεσημέρι για την ισπανική πρωτεύουσα όπου πρώτος σταθμός θα είναι η δεξίωση, που παραθέτει στους ηγέτες της Συμμαχίας ο Βασιλιάς Φελίπε.

Αποκάλυψη: Τι θα παρουσιάσουν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ για τα ελληνικά νησιά

Ο πρωθυπουργός θα καθίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο τραπέζι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα οι δύο πολιτικοί να έχουν το πρώτο τετ-α-τετ μετά τη συνάντησή τους την Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο, αλλά και το πρόσφατο «Μητσοτάκης γιοκ» του Τούρκου Προέδρου.

Έτοιμη για κάθε σενάριο η Ελλάδα – Ο φάκελος Μητσοτάκη

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για κάθε σενάριο και ειδικά για το ενδεχόμενο να θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ο Ερντογάν, o οποίος έχει ήδη ανοικτό ένα μεγάλο μέτωπο, με την «εργαλειοποίηση» του βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

ΝΑΤΟ: Η γραμμή άμυνας της Αθήνας σε Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου

Ο πρωθυπουργός και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπίας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την συνεδρίαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε βήμα ανυπόστατων καταγγελιών εναντίον της χώρας μας.

Οι Τούρκοι το τερμάτισαν - Μας κατηγορούν μέχρι και για πυρκαγιές

Η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο που περιέχει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, ο οποίος αναδεικνύει την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και στοιχεία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και την Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτελεί και ισχυρή νατοϊκή βάση.

Νέο γεωτρύπανο βγάζει στην ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η Τουρκία διαθέτει απέναντι από τα ελληνικά νησιά τη «Στρατιά του Αιγαίου», που μάλιστα δεν είναι ενταγμένη στις δομές του ΝΑΤΟ, ενώ θα αναφερθεί και στο casus belli, με το οποίο η Τουρκία απειλεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη χώρα μας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top