ΝΑΤΟ: Η γραμμή άμυνας της Αθήνας σε Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, ένα όντως η Άγκυρα θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, χαράσσει η Αθήνα, σε σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια.

Ήδη, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, φανέρωσε τις διαθέσεις της Τουρκίας για την επικείμενη Σύνοδο, χαρακτηρίζοντας σε τηλεοπτική εμφάνισή του σε τουρκικό μέσο «παράνομη» την στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Αν, λοιπόν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγείρει τέτοιο θέμα, η Αθήνα θα απαντήσει με συγκείμενα στοιχεία των τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων και θα δείξει χάρτες με τους κατά καιρούς τουρκικές διεκδικήσεις.

Δένδιας: Ενημέρωση και των ΗΑΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Φυσικά, θα επικαλεστεί το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας ενός κράτος απέναντι στη χρήση βίας ή στην απειλή χρήσης βίας από ένα άλλο κράτος. 

Γάμος στη Τζια για στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη  

Όπως χαρακτηριστικά λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, «αν το κάνει θα πάρει, πολύ σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη».

Η Τουρκία «κόβει» το Αιγαίο στα δύο με παράνομη ΝΟΤΑΜ

Η Άγκυρα για μια ακόμη φορά επιχειρεί να αμφισβητήσει επί του πεδίου ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σε «θέση μάχης» και για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα 

Με NOTAM δέσμευσε παράνομα για έναν μήνα περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

NOTAΜ Τουρκίας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top