Σε «θέση μάχης» και για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα 

Σε ετοιμότητα ο Μητσοτάκης για προβοκάτσια  

Παραμένει σε συναγερμό η ελληνική κυβέρνηση, μετά το θετικό αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, με τις σαφείς αναφορές κατά της Τουρκίας για τις προκλήσεις της έναντι της Ελλάδας στο κείμενο συμπερασμάτων.    

Σε θέση μάχης είναι όμως η κυβέρνηση και ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, την άλλη εβδομάδα, καθώς μένει να φανεί ποια θα είναι η ελληνική στρατηγική, εφόσον ο Ταγίπ Ερντογάν θέσει θέμα νησιών. 

Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τουρκική προβοκάτσια με τα νησιά στο ΝΑΤΟ 

Σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γιώργος Ευγενίδης, η «χορογραφία» στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη στη Μαδρίτη, είναι σημαντική. Κι αυτό γιατί θα παίξει μεγάλο ρόλο το ποιος μιλάει πρώτος. 

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι φαίνεται πως ο Ταγίπ Ερντογάν θα πάρει τον λόγο πρώτος στη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, μένει να φανεί αν θα εγείρει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης νησιών. Αν το κάνει, όπως ανέφερε ο Γ. Ευγενίδης, θα πάρει, όπως  λένε στο  Μέγαρο Μαξίμου, πολύ σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη. Και τότε η Σύνοδος θα γίνει «ροντέο», με δεδομένο τον «μύλο» για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. 

Η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ 

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε ο δημοσιογράφος του Star, o κ. Μητσοτάκης προσέρχεται με καθαρές θέσεις στη Μαδρίτη. Έχει ενημερώσει και τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Αμερικανούς για το τι κάνει η Τουρκία. Δεν θα πάμε, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, για να «παραπονεθούμε», αν και το μήνυμα προς όλους είναι σαφές: η αστάθεια δεν επιτρέπεται σε αυτή τη συγκυρία στη Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top