Αποκάλυψη: Τι θα παρουσιάσουν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ για τα ελληνικά νησιά

Έτοιμη για κάθε πρόκληση η Ελλάδα – Οι κινήσεις Μητσοτάκη στη Μαδρίτη

Για κάθε ενδεχόμενο και κάθε τουρκική πρόκληση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τη Μαδριτη είναι προετοιμασμένη η ελληνική πλευρά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα, Δευτέρα, σύσκεψη συντονισμού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει κυβερνητική πηγή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα είναι δύσκολο για τον κ. Ερντογάν σε μία Σύνοδο με τόσο βαριά ατζέντα να ανοίξει ενώπιον ηγετών και τα ελληνοτουρκικά, βάζοντας ζήτημα νησιών.

ΝΑΤΟ: Η γραμμή άμυνας της Αθήνας σε Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου

Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει να το κάνει, ενώ σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα το κάνει στις διμερείς του επαφές.

Εάν απαιτηθεί, ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει για το αβάσιμο και ανιστόρητο των τουρκικών ισχυρισμών, με νομικά επιχειρήματα και με μία προσέγγιση που θα είναι νομικά και πολιτικά τεκμηριωμένη.

Μητσοτάκης για τέλος εποπτείας: Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για το 2015

Είναι βαρύ το κλίμα για τον Ερντογάν, παρά την προσπάθεια του Γενς Στόλτενμπεργκ να «μακιγιάρει» αυτό το κλίμα,. Έχουν ενοχληθεί πολλοί διεθνείς παίκτες με τον εκβιασμό που κάνει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της διπλωματικής προετοιμασίας της Αθήνας είναι και οι διμερείς επαφές του πρωθυπουργού.

Σε «θέση μάχης» και για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να δει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, και τον Καναδό πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, ενώ αναμένεται να κλείσουν και άλλες συναντήσεις τις επόμενες ώρες.

Με.. α λα Τούρκα ερμηνεία των συνθηκών πάνε στο ΝΑΤΟ οι Τούρκοι

Η Τουρκία δεν έχει νομικά επιχειρήματα και να στηρίξει τους παράνομους ισχυρισμούς της θα πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με τη (γνωστή, πλέον) α λα καρτ ερμηνεία των Συνθηκών.

Ρουσόπουλος στο Star: «O Ερντογάν θα πάρει απάντηση για τις προκλήσεις του»

Πρώτα απ’ όλα, θα παρουσιάσουν τρεις Διεθνείς Συνθήκες, της Λωζάνης, του Παρισιού και του Μοντρέ, με τη δική τους, ευφάνταστη ερμηνεία.

ΝΑΤΟ: Τα τουρκικά παζάρια «εκνεύρισαν» τον Εμανουέλ Μακρόν

Ήδη, τα φιλοκυβερνητικά μέσα στην Τουρκία γράφουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα προσπαθήσει να συνδέσει την κυριαρχία των νησιών με το εάν έχουν στρατό ή όχι. Φυσικά, θα αποφύγει να αναφερθεί στη δική του «Στρατιά του Αιγαίου», που είναι παρατεταγμένη απέναντι από τα νησιά μας.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιάσει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις θαλάσσιες ζώνες, που δήθεν τους παραχωρεί στο Αιγαίο. Εκεί που θα σταθούν είναι στο γεγονός ότι έχουν αναρτηθεί οι συντεταγμένες του στον ΟΗΕ. 

Τέλος, δεν είναι καθόλου απίθανο να προσπαθήσουν να νομι9μπποιήσουν τις παραβιάσεις τους, στεκόμενοι πως ο εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι στα 10 ναυτικά μίλια και τα χωρικά ύδατα είναι στα 6 ναυτικά μίλια.

Νέο προκλητικό μήνυμα Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Συρία

O Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την προκλητική του ρητορική, λίγες μόλις ώρες πριν τη Σύνοδο της Μαδρίτης.

«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top