Ρουσόπουλος στο Star: «O Ερντογάν θα πάρει απάντηση για τις προκλήσεις του»

«Η Τουρκία θέτει θέματα που δεν έχουν τεθεί εδώ και 100 χρόνια»

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία, καθώς απειλεί, πλέον, ευθέως την Ελλάδα ότι θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατικοποιήσει. Γιατί λειτουργούν οι Τούρκοι με αυτόν τον τροπο και ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι με ιταμές απειλές στην Ελλάδα

Στους λόγους που η Άγκυρα προσπαθεί αυτή την περίοδο να «γκριζάρει» το Αιγαίο με διαρκείς προκλητικές δηλώσεις αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας την Κυριακή το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Σπύρο Λάμπρου.

Ρούσοπουλος στο Star για τουρκικές προκλήσεις

«Ο Ερντογάν όπως και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση, που προσπαθούν να υπερκεράσουν τη ρητορική του, θέτουν θέματα που δεν έχουν τεθεί εδώ και 100 χρόνια, όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Η Τούρκια δεν ήταν μέλος της συνθήκης που είχε υπογραφεί στο Παρίσι για την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Δεν έχει κανέναν λόγο πάνω σε αυτό», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Η Τουρκία διαρκώς αμφισβητεί την κυριαρχία μας στο Αιγαίο και δεν έρχεται να συζητήσουμε τη μια και μοναδική διαφορά που έχουμε μεταξύ μας: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. 

«Ακόμα και να ήταν συμβαλλόμενο μέλος της Συνθήκης, που η Τουρκία δεν είναι, όλα αυτά τα ξεπερνάει κάτι που είναι ανώτερο αυτών των συνθηκών: ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, ο οποίος προβλέπει σαφέστατα το δικαίωμα μιας χώρας στην άμυνα. Οι Τούρκοι έχουν επιθετικά, εμείς αμυντικά», πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Ρουσόπουλος στο Star: «O Ερντογάν θα πάρει μια απάντηση για τις προκλήσεις του»

Αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του Οκτάι περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας, ο κ. Ρουσόπουλος θεωρεί ότι αποτελούν «δηλήτηριο» για την κοινή τουρκική γνώμη, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η οικονομία της Τουρκίας κατακρημνίζεται.

Θέλω να ελπίζω ότι στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν θα πάρει μια απάντηση για τις προκλήσεις του.

«Ο κ. Στόλτενμπεργκ, όπως και πολλοί άλλοι γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Τουρκία υπήρξε το "χαϊδεμένο παιδί" πολλές φορές. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια μεγάλη, περιφερειακή δύναμη, δεν την υποτιμούμε. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν δίνω και τόσο μεγάλη σημασία στο τι λέει ο κ. Στόλτενμπεργκ. Όχι πως δεν αξία, αυτά που λέει, αλλά έχει μεγαλύτερη αξία στο τι θα πούνε οι άλλοι ηγέτες των μελών του ΝΑΤΟ», επεσήμανε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top