Αποστολή Star στην Κωνσταντινούπολη: Συμπάθεια για Ελλάδα παρά την κρίση   

Νέα «τούμπα» Ερντογάν: Είπε – ξείπε και για τη Σαουδική Αραβία!

Η τουρκική διγλωσσία στο μεγαλείο της:  Ο Ερντογάν «κατάπιε» την περηφάνια του και υποδέχθηκε με τιμές στην Προεδρία τον Σαουδάραβα πρίγκιπα που μέχρι πρότινος αποκαλούσε «δολοφόνο», εκλιπαρώντας τον για επενδύσεις. Την ίδια ώρα Τούρκοι πολίτες εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον απεσταλμένο του Star στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τη συμπάθειά τους στον ελληνικό λαό, παρά την κρίση στις σχέσεις των δύο κρατών.   

ΝΑΤΟ: Τα τουρκικά παζάρια «εκνεύρισαν» τον Εμανουέλ Μακρόν

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πάντως έβαλε για μία ακόμη φορά τον Ερντογάν στη θέση του.  Μάλιστα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε: «Oι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν». 

«Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν ότι (η Τουρκία) επικρίνει τη Σουηδία και τη Φινλανδία για ενέργειες που έχει λάβει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε και ο Γερουσιαστής  Κρις Βαν Χόλεν. 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Χωρίς ενστάσεις το κείμενο κατά της Τουρκίας 

Ο Μενέντεζ «κάρφωσε»  και το State Department 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης, ο  Γερουσιαστής Μενέντεζ στις δηλώσεις του απηύθυνε «επίπληξη» προς το State Department για την πολιτική ίσων αποστάσεων,  εννοώντας ξεκάθαρα την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και συμπληρώνοντας ότι η  «η πολιτική ίσων αποστάσεων είναι εμφανές ότι δεν λειτουργεί. 

«Ένα από τα πράγματα που με ενοχλούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι ότι καλούμε όλα τα μέρη να κάνουν κάτι, όταν στο τέλος της ημέρας δεν είναι όλα τα μέρη υπεύθυνα για το ζήτημα. 

Τεμενάδες Ερντογάν στον Σαουδάραβα που έλεγε... «δολοφόνο» 

Την ώρα που το Κογκρέσο έβαζε στη θέση του τον Ερντογάν, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μια ακόμα «κωλοτούμπα». Υποδεχόταν με τιμές αρχηγού κράτους τον Σαουδάραβα πρίγκιπα, που μέχρι πρότινος απειλούσε, χρεώνοντάς του την δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα, όμως, τον παρακαλά για επενδύσεις πολλών δισ. τήνοντας προς τιμήν του γλέντι με τραγούδια και γκουρμέ φαγητά!  

Ερντογάν: «Οι Έλληνες ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες»

Η αντιπολίτευση τον χλευάζει: «Τέτοιο ρεζιλίκι δεν έχει υπάρξει  ποτέ στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας!».   

Ερντογάν με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ερντογάν με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας 

Ο Αλί Μπαμπατζάν, πρόεδρος του κόμματος DEVA, δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Μα τόση φτήνια; Κρίμα δεν είναι, αυτή η χώρα δεν έχει κύρος; Τον κατηγόρησες για δολοφονία. Και ο άνθρωπος έρχεται σήμερα και τον αγκαλιάζεις». 

Κάτοικοι Κωνσταντινούπολης στο Star: O λαός της Τουρκία δε θέλει πόλεμο

Άρα και το... «Μητσοτάκης Γιοκ» του Ερντογάν, μπορεί να αύριο να αλλάξει. Οι τουρκικές ακρότητες και η διγλωσσία προκαλούν ανησυχία στους πολίτες, όπως δηλώνουν Τούρκοι πολίτες στον απεσταλμένο του Star Γιάννη Σωτηρόπουλο.  

Οι Τούρκοι πολίτες εκφράζουν όμως παράλληλα και τη συμπάθειά τους προς τον ελληνικό λαό, ελπίζοντας ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top