Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Χωρίς ενστάσεις το κείμενο κατά της Τουρκίας 

Στροφή υπέρ της Ελλάδας από παραδοσιακούς συνομιλητές της Άγκυρας

Τις τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σχετικά με το κλίμα που επικρατεί για την Τουρκία, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία να ακούσει τις παραινέσεις της ΕΕ

Όπως ανέφερε, όλοι οι ηγέτες αποδέχθηκαν την ανάγκη να υπάρχει αυστηρή γλώσσα στο κείμενο συμπερασμάτων,  κατανοώντας ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια. Φυσικά, δεν «τράβηξαν το σκοινί»  στα άκρα ενόψει της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ την άλλη βδομάδα  και χρησιμοποίησαν τον όρο «Ανατολική Μεσόγειος» αντί να πουν «Τουρκία». 

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  (23/6/2022) για τις εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ 

Το καλό για την Ελλάδα  είναι έχει επιτευχθεί μια μεταστροφή σε χώρες όπως η Γερμανία,  η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Μάλτα, η Ολλανδία και η Δανία που παραδοσιακά διατηρούν καλές σχέσεις με την Άγκυρα, καθώς οι χάρτες που έδειξε ο Νίκος Δένδιας και οι επαφές του πρωθυπουργού άλλαξαν τα δεδομένα.

Σύνοδος ΕΕ: Οι χώρες που άλλαξαν στάση έναντι της Τουρκίας

 Οι χώρες που άλλαξαν στάση έναντι της Τουρκίας  

Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις τουρκικές προκλήσεις

Ακόμη πιο σκληρή ανακοίνωση κατά της Τουρκίας  έκανε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τονίζοντας ότι  καταδικάζει κάθε μορφή αναθεωρητισμού και επιθετικών ενεργειών και δηλώσεων. 

Βέμπερ: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Τουρκία να απειλεί 

Ο καβγάς Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας και η οργή του Ράμα   

«Αγκάθι» και σε αυτή τη σύνοδο είναι πάντως το ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά  Βαλκάνια, την οποία «μπλοκάρει» και η διαμάχη Βόρειας Μακεδονίας – Βουλγαρίας, ενώ η καθυστέρηση στη διαδικασία προκαλεί την οργή του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.      


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top