Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για άρματα στην Ουκρανία

Στόχος η ταυτόχρονη παραλαβή των νέων γερμανικών τεθωρακισμένων 

Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συμφωνία με τη Γερμανία για τα τεθωρακισμένα, σχετικά με την αποστολή αρμάτων ανατολικογερμανικής προέλευσης από την Ελλάδα στην Ουκρανία και την αντικατάστασή τους από σύγχρονα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα στη Βουλή, σχετικά με την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία.  Η συζήτηση έγινε δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση  της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη, για το ίδιο ζήτημα.     

Παναγιωτόπουλος για όπλα σε Ουκρανία: Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι εξαίρεση

«Μας ζητάνε διάφορα οπλικά συστήματα  (για την Ουκρανία) και σε πολλά λέμε όχι,  διότι είναι τοποθετημένα για την Τουρκία» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.   

«Και για τα τεθωρακισμένα που θα δώσουμε και θα αντικατασταθούν με τα σύγχρονα έχει ακόμη σημεία η συμφωνία για να κλείσει. Θέλουμε να γίνει ταυτόχρονα η παράδοση και η παραλαβή. Να δούμε ποιο είναι το συνολικό πακέτο που μας προσφέρουν. Έτσι ώστε να μη μείνουν εκτεθειμένες οι ένοπλες δυνάμεις ούτε ένα δευτερόλεπτο» εξήγησε .  

 

Δρίτσας: Να μας πείτε τα πλήρη στοιχεία 

«Να μας πείτε τα πλήρη στοιχεία» ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, ενόψει της συνεδρίασης  της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Τετάρτη, για το ίδιο ζήτημα.  

Δρίτσας στη Βουλή: Δεν πρόσβαλα τους νεκρούς της 17 Ν ότι είναι «δεξιοί»  

«Τα ξέρουν όλοι τα στοιχεία. Οι ηγέτες, τα πρακτορεία τα δημοσιογραφικά, όλοι, δεν είναι δυνατόν να μην τα ξέρει η Βουλή. Πείτε μας ποια συστήματα οπλικά και πόσα στείλατε από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα» ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.    
 
«Δεν είναι μυστικά και δεν είναι απόρρητα. Αλλιώς θα γελάμε. Σας εξέθεσε ο Σολτς και βοά ο τόπος»  υποστήριξε ο κ. Δρίτσας.  
 
 

Παναγιωτόπουλος: Δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία 

 

«Έχω μπροστά μου την ανακοίνωση του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ που λέτε ότι μας εκθέτει. Ότι παραθέτει φορτωτικές. Λέει ότι και σήμερα πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές (προς την Ουκρανία). Μεταξύ των οποίων η Ελλάδα κλπ. Και προχθές ο κ. Σολτς ανακοίνωσε πριν από τη δική μας ανακοίνωση ότι πρόκειται να δοθεί αμυντικό υλικό, 0 τεθωρακισμένα οχήματα,  με όρους ανταλλαγής, με νεότερα γερμανικού τύπου. Και λέει η ανακοίνωση ότι οι συνεννοήσεις θα γίνουν μεταξύ των υπουργείων άμυνας. Δεν είναι όλα στη φόρα που λέτε.

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Η Ελλάδα θα στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία

Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε όσον αφορά την ενημέρωση της Επιτροπής Εθνίκής Άμυνας και  Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής:  «Μεθαύριο θα γίνει συζήτηση και θα πούμε και άλλα εκτενέστερα. Τα ζητήματα αυτά έχουν ευαισθησία και είναι θέματα εθνικής ασφάλειας. Έχω πει ότι ό,τι κάνουμε δε θα απομειώσει  την αμυντική μας διάταξη. Από κει και πέρα στείλαμε αμυντικό υλικό με αρκετά δρομολόγια. Κάναμε μια δεύτερη αποστολή πυρομαχικών» διευκρίνισε   

Πάντως ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία και ότι πρέπει να γίνουν δεκτοί κάποιοι όροι, πώς θα γίνει, με  πόσα άρματα μάχης κλπ ενώ εξήγησε ότι για τον ίδιο λόγο είναι δύσκολο να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top