Οικονόμου για Τουρκία: Διεθνές Δίκαιο και σύμμαχοι είναι στο πλευρό μας

Πώς σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή

Ο Γιάννης Οικονόμου

«Η χώρα μας απαντά πάντα στις προκλήσεις των γειτόνων με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, αφού έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, «απαντώντας» στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Ελλάδα διαθέτει «και ισχυρή και ολοένα και πιο ενισχυμένη αποτρεπτική δυνατότητα να υπερασπιστούμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η ανάρτηση Μητσοτάκη με την ελληνική σημαία στην Ψέριμο

Όπως είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «το αποτέλεσμα της παρέμβασης του πρωθυπουργού αλλά και της συνολικής μας στρατηγικής όλο τελευταίο διάστημα ήταν να έχουμε σειρά δηλώσεων καθαρής αποδοκιμασίας της Τουρκίας, από συμμάχους και εταίρους»,  αναφέροντας ενδεικτικά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σφοδρή επίθεση της Τουρκίας στη Γερμανία- «Πέφτετε στην παγίδα της Ελλάδας»

«Χθες, Τετάρτη, μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απομακρύνθηκε σαφώς από την γραμμή των ίσων αποστάσεων. Υπογράμμισε ότι δεν είναι αποδεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι ο καγκελάριος έχει την άποψη ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, είναι απαραίτητο όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι και να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους. Ανέφερε ακόμη ότι η παραβίαση στον ελληνικό εναέριο χώρο και η υπερπτήση πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι αποδεκτές ενέργειες. Είναι αντιπαραγωγικές και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των χωρών μελών της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Σολτς: Η Γερμανία θα δώσει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει καταστεί παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και στις δηλώσεις στήριξης των συμμάχων μας αντικατοπτρίζεται και αυτή η πραγματικότητα.

Τι είπε για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σε ερώτηση για τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο κ. Οικονόμου είπε: «Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μία διεξοδική περιγραφή και εξαιρετική ανάλυση των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί μετά την καταδικαστέα ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ανέπτυξε προβληματισμούς που πρέπει να έχουμε όλοι μας για τη συνέχιση του πολέμου και μέσα στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τις ανησυχίες για την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα που ενθαρρύνεται από τον ρωσικό αναθεωρητισμό. Ανέδειξε - όπως το κάνει πάντα - την ανάγκη για εθνική ομοψυχία για συνέχιση της ενίσχυσης της θωράκισης της χώρα μας για προσεκτική διπλωματία, την ανάγκη να συνεχίσουμε σε αυτόν τον προσανατολισμό που έχει η χώρα μας σε ό,τι αφορά τις διεθνείς σχέσεις».

Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top