H Ελλάδα σηκώνει το «γάντι» μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Η Αθήνα εκτιμά ότι δε θα επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2020

Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά έχει σηκώσει το «γάντι» μετά το μπαράζ προκλήσεων της Τουρκίας. Τις πληροφορίες για το πώς διαβάζουν στην κυβέρνηση τις εξελίξεις, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Γιώργος Ευγενίδης.  

Aντιναύαρχος Εγκολφόπουλος στους Leaders: Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν 

Όπως αναφέρθηκε, η  ανοχή έχει τελειώσει, καθώς δεν μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος και οι υπουργοί του καθημερινά να επιτίθενται στην Ελλάδα με τέτοια σφοδρότητα χωρίς να υπάρχει απάντηση. Εξ ου και οι προκλήσεις θα απαντώνται, χωρίς, όμως, η Ελλάδα να ακολουθεί τον κ. Ερντογάν στο ύφος του. 


Η Αθήνα εκτιμά ότι δε θα επαναληφθεί το καλοκαίρι του 2020


Στην κυβέρνηση είναι προφανές ότι το «κρεσέντο» Ερντογάν υπαγορεύεται και από εσωτερικούς λόγους, γι' αυτό και υπάρχει η αίσθηση ότι δεν θα κλιμακώσει την ένταση στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2020. Ενοχλείται, όμως, από την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και εδώ έρχεται μια ενδιαφέρουσα άφιξη στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα. 

ΥΠΕΞ: Aντιδρούμε με ψυχραιμία στην έξαρση της τουρκικής ρητορικής


Μετά τη σημερινή κοφτή απάντηση του Βερολίνου στην Τουρκία, έρχεται στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου η «Πράσινη» ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ, που έχει σκληρές θέσεις για μια σειρά ενεργειών της Τουρκίας και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.   

Μήνυμα Σολτς σε Ερντογάν για την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας


Η κυβέρνηση καλό θα ήταν πάντως να έχει προλάβει τα  σχόλια για την ανταλλαγή των ελληνικών με τα γερμανικά τεθωρακισμένα και να μην το πληροφορείται η ελληνική κοινή γνώμη από τον κ. Σολτς, καθώς ούτως ή άλλως η κριτική από την αντιπολίτευση θα ήταν η ίδια.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top