Ερντογάν: «Δε συζητάμε ξανά με την Αθήνα, αν δε διορθώσει τα λάθη της»

«Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Κλιμακώνει την προκλητικη του σταση ο Ερντογαν. Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία επανέφερε την Αγία Σοφία. / μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Οι προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχουν τέλος. Σήμερα είπα πως δε θα ξαναμιλήσει με την Αθήνα αν δε «διορθώσει τα λάθη της», ενώ δήλωσε πως «γίνεται επίδειξη με τα αεροπλάνα». Αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία, λέγοντας πως «αποκαταστάθηκε μετά από 84 χρόνια». Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έχει ως πρωτοσέλιδο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δείχνει «παντού» τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας. 

Νέες βολές Μητσοτάκη σε Τουρκία: Φαντασιοπληξίες χαμένων αυτοκρατοριών

Ο Ερντογάν, μιλώντας σήμερα, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Ελλάδας, λέγοντας πως δε θα υπάρξουν ξανά διμερείς συνομιλίες «εάν η Αθήνα δεν διορθώσει τα λάθη της, αν δεν μιλήσουν σοβαρά και ειλικρινά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία, από την οποία έρχονται συνέχεια νέες εικόνες βανδαλισμού. «Η κυβέρνηση αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια. Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τσαβούσογλου: «Αποστρατιωτικοποιήστε τώρα τα νησιά»

Δεν παρέλειψε να πει για άλλη μια φορά πως το ΝΑΤΟ δεν έπρεπε να επιτρέψει να «επιστρέψει» η Ελλάδα, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένο για τη συμφωνία μας για τα F35: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Πρωτοσέλιδο Hurriyet: «Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας»

Την ίδια ώρα, η χθεσινή κατ ιδίαν συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς προκάλεσε οργή στην τουρκική πλευρά. 

Τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» έδειξε ο Μητσοτάκης στον Σολτς

Η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» έγραψε σήμερα στο πρωτοσέλιδό της πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «όπου κι αν πηγαίνει κουβαλάει μαζί του και καταγγέλλει τον χάρτη της ''Γαλάζιας Πατρίδας''».

Φυσικά, εκνευρισμό έφεραν και οι δηλώσεις του Μακρόν υπέρ της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής: «Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top