Μακρόν: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά

Απόλυτη στήριξη του Γάλλου προέδρου έναντι των τουρκικών προκλήσεων

Την απόλυτη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έναντι των προκλητικών δηλώσεων της ηγεσίας της Τουρκίας και της ανιστόρητης αμφισβήτησης της κυριαρχίας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.  με πρόσχημα την αποστρατιωτικοίηση. 

Τσαβούσογλου: «Αποστρατιωτικοποιήστε τώρα τα νησιά»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη συμμαχική και εταιρική σχέση της χώρας του με την Ελλάδα, δήλωσε συγκεκριμένα από τις Βρυξέλλες, μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:  

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δε θα κάνω ψυχανάλυση στην τουρκική ηγεσία!     

«Μια τελευταία λέξη εδώ, για να πω ότι κατά τις εργασίες του Συμβουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε πολύ έντονα την εύλογη ανησυχία της Ελλάδας και καταδίκασε τις δηλώσεις πολλών Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά νησιά της. Θέλω, προφανώς, να εκφράσω από εδώ τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων, και ιδιαίτερα της Γαλλίας. Κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών - μελών και πιστεύω ότι οι δηλώσεις αυτές (σ.σ. οι τουρκικές) πρέπει να καταδικαστούν το ταχύτερο, κάτι το οποίο μόλις έπραξα». 

Δένδιας για την προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εκτίθεται 

Με τη δήλωσή του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας έστειλε και σαφές μήνυμα στην Άγκυρα επί του πεδίου, καθώς ως γνωστόν, η Γαλλία συνδέεται από πέρσι με Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με την Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top