Ακρίβεια: Έτσι θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα - Το σχέδιο 4 μέτρων

Νέο Fuel Pass και μείωση ΦΠΑ στο τραπέζι

Οι ψηλές τιμές των καυσίμων οδηγούν την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις για την επιδότηση των νοικοκυριών  

Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σχεδιάζουν στην κυβέρνηση, την ώρα που οι υψηλές τιμές σε ενέργεια και καύσιμα ροκανίζουν εισοδήματα και τζίρο.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε πρώτη φάση -κατά πάσα πιθανότητα εντός του Ιουλίου- σε μια νέα παρέμβαση στην αγορά των καυσίμων.

Η ανησυχία των κυβερνητικών στελεχών αφορά τις τιμές σε όλη τη χώρα, αλλά επικεντρώνεται κυρίως στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έχει προσεγγίσει τα 2,6 ευρώ ανά λίτρο.

Ενέργεια: Επιδότηση α λα ντίζελ και σε βενζίνη και «κόφτης» σε κλιματιστικά

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι ποικίλλουν και η υλοποίησή τους εξαρτάται από τον δημοσιονομικό χώρο που θα εξευρεθεί.

Ειδικότερα, εξετάζονται τα ακόλουθα μέτρα:

•    Νέα επιδότηση βενζίνης από 30 έως 50 ευρώ για όλους για ένα τρίμηνο ή εναλλακτικά μόνο για τους κατοίκους των νησιών και όσους ταξιδέψουν για διακοπές κατά την τουριστική περίοδο.

Έρχεται νέο επίδομα καυσίμων – Πόσο θα είναι το νέο Fuel Pass

•    Παρέμβαση αντίστοιχη με την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, ήτοι επιδότηση της βενζίνης στην αντλία, με ποσό άνω των 15 λεπτών ανά λίτρο.

Power Pass: Πότε θα μπουν τα λεφτά για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος  

Αντλία βενζίνης

Η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει σε πρώτη φάση -κατά πάσα πιθανότητα εντός του Ιουλίου- σε μια νέα παρέμβαση στην αγορά των καυσίμων / Eurokinissi

•    Διεύρυνση του μεταφορικού ισοδύναμου με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς με μέσα μαζικής μεταφοράς από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί ή από νησί σε νησί με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση. To μέτρο εφαρμόζεται στα ακόλουθα νησιά: Αγαθονήσι, Αγιο Ευστράτιο, Αλόννησο, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Ιο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κάσο, Κέα, Κίμωλο, Κύθηρα, Κύθνο, Λειψούς, Λέρο, Μεγίστη, Μήλο, Νίσυρο, Πάτμο, Σαμοθράκη, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Σκιάθο, Σκόπελο, Σκύρο, Σύμη, Τήλο, Φολέγανδρο, Φούρνους, Χάλκη και Ψαρά.

ΟΟΣΑ: H δεύτερη μεγαλύτερη μείωση φορολογικής επιβάρυνσης στην Ελλάδα

•    Μείωση του ΦΠΑ ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε συγκεκριμένα νησιά και με ορίζοντα τριών μηνών.

Σύμφωνα, πάντως με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο κρατά αποστάσεις από το τελευταίο μέτρο, καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος.

Σταϊκούρας: Εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος για όλο το 2022

Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι η επιστολή που έλαβαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλοι οι υπουργοί Οικονομικών στην Ευρώπη αναφέρει ότι στα καύσιμα είναι προτιμητέο να μη μειώνονται οι φόροι, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι κοινωνικά δίκαιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top