Κορωνοϊός: Σε ποιους χώρους θα παραμείνει η μάσκα - Τι είπε ο Πλεύρης

Μετά το καλοκαίρι ίσως επανέρθουν κάποια περιοριστικά μέτρα

Νέους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού για τον κορωνοϊό από τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Οι πολίτες δεν πάνε τώρα να εμβολιαστούν βλέποντας τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας, αλλά και δεδομένου ότι όλοι περιμένουμε ότι σίγουρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εμβολιασμός είτε με εμβόλιο με χαρακτηριστικά της γρίπης, δηλαδή ετήσιο, είτε με ενισχυτική δόση», είπε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον Σκάι.

Όπως τόνισε, η χώρα μας, με πολύ σκληρά μέτρα υποχρεωτικότητας, κατάφερε να φτάσει από το 55% στο 85% στον ενήλικο πληθυσμό και 75% στον γενικό πληθυσμό. Παράλληλα, στους άνω των 60 ετών το ποσοστό ξεπέρασε το 90%.

Κορωνοϊός: Φεύγουν από την 1η Ιουνίου και οι μάσκες

Αναφερόμενος στην κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η οποία αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιουνίου, ο υπουργός Υγείας πως το θέμα θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Επιτροπή.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι σε κάποιους χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί είναι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, ενώ υπό συζήτηση είναι το θέμα για τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ποινές για όσους πολίτες δεν επιλέξουν οικογενειακό γιατρό

«Αύριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας.  Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», είπε ο κ. Πλεύρης.

Εμβόλιο κορωνοϊός

«Όλοι περιμένουμε ότι σίγουρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εμβολιασμός είτε με ετήσιο εμβόλιο, είτε με ενισχυτική δόση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Πλεύρης: Μπαίνουμε σε νέα φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας στα αεροπλάνα, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μπέρδεμα, ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα η μάσκα δε θα υποχρεωτική. Ωστόσο, εξήγησε ότι ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, «πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή». 

Τέλος, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πιθανόν από το φθινόπωρο να χρειαστεί να επανέλθουν κάποια περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top