Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο: Τι θα πει στον Μπάιντεν

Οι στόχοι της Αθήνας στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο 

Τους στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, αλλά και το πνεύμα της συζήτησης με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ανέλυσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα επέστρεψε» το μήνυμα της επίσκεψης στις ΗΠΑ

Η εκτίμηση της Αθήνας είναι ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν, σε μια περίοδο που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν βλέπει τόσους ηγέτες, αλλά και η ιστορική πρόσκληση για ομιλία στο Κογκρέσο, αναδεικνύουν τη σημασία της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. 

Ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο MNBC

Ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο MNBC 

Αυτό που έλεγε ο πρωθυπουργός σε συνομιλητές του είναι ότι δεν πάει στον Λευκό Οίκο για να καταγγείλει την Τουρκία. Βεβαίως θα τεθούν και τα Ελληνοτουρκικά, αλλά όπως επισημαίνει δεν κερδίζει κανείς τίποτε εμφανιζόμενος μόνο να παραπονιέται. 

Με «όπλο» την αμυντική συμφωνία ο Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον 

Τα ατού της Ελλάδας: Οι λόγοι που ο Μητσοτάκης πηγαίνει στον Λευκό Οίκο με αυτοπεποίθηση 

Για τον ίδιο λόγο  από την κυβέρνηση λένε ότι η χώρα μας είναι 1) αξιόπιστος σύμμαχος 2) πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή μας και ως τέτοιος αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ. Εξ ου και ο κ. Μητσοτάκης θα είναι σε λίγη ώρα στον Λευκό Οίκο με την αυτοπεποίθηση που απορρέει από αυτή την πραγματικότητα. 

Ενέργεια και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη  

Σε μια αντιπαραβολή με την στάση της Τουρκίας, επισημαίνεται ότι την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο, ο κ. Ερντογάν δεν έχει ακόμα προσκληθεί και οι Τούρκοι επιχειρούν αυτές τις μέρες να βάλουν «ραντεβού-σφήνα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top