Τσίπρας: Να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ   

«Η κλεψύδρα της Κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αδειάζει» ισχυρίσθηκε  

Πρωτόγνωρη διαδικασία για το κόμμα του, αλλά και για την πολιτική σκηνή γενικότερα χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τις αυριανές εσωκομματικές εκλογές, για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής,  μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».  

Ο κ. Τσίπρας  ανέφερε ότι η διαδικασία γίνεται μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία «λόγω της λαίλαπας της ακρίβειας» όπως είπε, ενώ ζήτησε  σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματός του είναι «να κερδίσει τις εκλογές και να ξαναφέρει την ελπίδα στην κοινωνία».

Τσίπρας: Συστημένος λογαριασμός στον Μητσοτάκη από τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ και η μετεκλογική συνεργασία 
 

Σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ που αποκλείει κάθε μετεκλογική συνεργασία ή βάζει όρους για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, σχολίασε ότι πρόκειται για δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και χαρακτήρισε «λογικό»  να μην θέλουν να ανοίξουν από τώρα τα χαρτιά τους στο θέμα των συνεργασιών.

Για τον χρόνο των εκλογών, τόνισε τι δεν είναι μάντης για να μπορεί να τον προβλέψει, αλλά πρόσθεσε: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «κλεψύδρα της Κυβέρνησης και του Μητσοτάκη, αδειάζει και  όσο συντομότερα γίνου οι εκλογές τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα».

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα – Η δήλωση του Πάιατ που διάβασε στη Βουλή

«Οι καλύτερες δημοσκοπήσεις τα καφενεία και οι εμπορικοί δρόμοι»

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και για τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι οι ασφαλέστερες σφυγμομετρήσεις είναι μια βόλτα σε ένα καφενείο ή σε έναν εμπορικό δρόμο. «Το σκηνικό έχει αλλάξει και η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή» ισχυρίσθηκε. «Βλέπω ανθρώπους σε απόγνωση όταν παίρνουν τον λογαριασμό του ρεύματος που είναι 3 και 4 φορές ψηλότερος από αυτόν που πλήρωναν, ή όταν μου λένε ότι δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ για να πάρουν γάλα για τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.  

 

Κύρια υπεύθυνη για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα η κυβέρνηση 
   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε την κύρια ευθύνη για τις ανατιμήσεις στο ρεύμα στην Κυβέρνηση κι όχι στις διεθνείς εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι στους 5 από τους 9 μήνες που διαρκεί η ενεργειακή κρίση, η Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή του ρεύματος.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής δήλωσε ότι αυτή υπήρχε από το 2013, αλλά στη σημερινή της μορφή που είναι και υπαίτια για τις τεράστιες αυξήσεις, την έφερε η ΝΔ. «Κι εμείς είχαμε ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά δεν κάναμε αυξήσεις ούτε 1 ευρώ. Αντίθετα είχαμε μεσοσταθμικές μειώσεις κατά 12%» υποστήριξε. 

Στα πρόθυρα παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης από τον πόλεμο στην Ουκρανία  

 

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, δήλωσε  ότι η ΡΑΕ στους υπολογισμούς της έχει αφήσει έξω 3 μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο), αλλά ακόμη κι έτσι το ποσό που έβγαλε είναι 950 εκ. ευρώ. «Σε αυτό όμως άρχισαν οι παρεμβάσεις και οι αλχημείες για να μειωθεί, με συνεχείς αφαιρέσεις» ισχυρίσθηκε.  Υποστήριξε επίσης ότι παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών μετά από δική του πίεση στη Βουλή, στοιχηματίζει «ότι τελικά δε θα το κάνει».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και για «γαλάζια golden boys», που όπως ανέφερε «έχουν πέσει σαν ακρίδες πάνω στο δημόσιο πλούτο».  

Ερωτώμενος πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αν βρίσκει «κάτι καλό» στον κ. Μητοστάκη, απάντησε χαρακτηριστικά ότι βρίσκει μόνο ένα, ότι «του αρέσουν τα ντολμαδάκια».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top