Βαρβιτσιώτης στο Star: Το σχέδιο Β΄ για την προμήθεια φυσικού αερίου

Τι απάντησε για τις απειλές της Ρωσίας κατά της Δύσης 

Στις εξελίξεις σχετικά με την Ουκρανία και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας  στη Μάρα Ζαχαρέα και  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τoυ Star.  

O ενεργειακός εκβιασμός του Πούτιν και η αντίδραση της Ελλάδας  

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η στρατηγική απόφαση του Πούτιν φαίνεται ότι είναι η μετατροπή του πολέμου στην Ουκρανία σε ενεργειακό πόλεμο για «να πιέσει και να εκβιάσει την Ευρώπη». 

Με τη χρήση πυρηνικών όπλων απειλεί ξανά τη Δύση ο Πούτιν!   

«Εμείς θα αντισταθούμε» τόνισε ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ, ο οποίος χαρακτήρισε ως το «πιο γαλαντόμο» το ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης των νοικοκυριών. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης  διαβεβαίωσε  ότι «θα πάμε πιο δυνατά στην παραγωγή λιγνίτη τα επόμενα δύο χρόνια και θα έχουμε τη δυνατότητα να μετατρέψουμε μονάδες φυσικού αερίου σε diesel». 

Μητσοτάκης: Επάρκεια της Ελλάδας σε φυσικό αέριο ό,τι κι αν γίνει  

Για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, αλλά και τις απειλές Πούτιν και Ζαχάροβα εις βάρος των κρατών που ενίσχυσαν με οπλισμό την  Ουκρανία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι πρόκειται για «ρητορικές» ενέργειες και ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ρωσία  θα βρεθεί αντιμέτωπη  με σύσσωμη τη Δύση και τις ΗΠΑ. 

Το μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά F-16  

«Μας προβληματίζει» δήλωσε ο ΑΝΥΠΕΞ για τον αριθμό -ρεκόρ διετίας  των σημερινών 126 παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

To «τερμάτισαν» οι Τούρκοι: Ρεκόρ διετίας με 126 παραβιάσεις στο Αιγαίο! 

«Στέλνουμε το μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν μπορεί να παίζει μαζί μας» τόνισε, ενώ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.        

          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top