Πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

«Δολοφονικό αυτό που κάνει η κυβέρνηση με το ρεύμα»

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια εξαπέλυσε, για ακόμη μία φορά, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση έχει λερωμένη τη φωλιά της, ειδικά στα θέματα ακρίβειας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open, όπου είπε πως στην Ελλάδα, «που έχει εδώ και μήνες την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη», η τιμή της μεγαβατώρας ρεύματος να πλησιάζει τα 280 ευρώ, ενώ στην Ισπανία και την Πορτογαλία που διεκδίκησαν και πέτυχαν την αποσύνδεση από το φυσικό αέριο είναι 112 ευρώ.

«Το κύριο ερώτημα είναι γιατί η Ελλάδα είναι η χειρότερη και η ακριβότερη; Η απάντηση είναι δύο λέξεις: Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει ακολουθήσει μια πολιτική που αφήνει την αγορά δήθεν να αυτορυθμίζεται, μ' ένα πλαίσιο αισχροκέρδειας που είναι πρωτοφανές», είπε ο κ. Τσίπρας.

Έντονες αντιδράσεις για τις αναφορές της τρανς Πήλιου στη Γεννηματά

Αναφερόμενος στο χρηματιστήριο ενέργειας, το οποίο δημιουργήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία, που θα έπρεπε να εφαρμοστεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση, ωστόσο, εφαρμόζεται «στρεβλά» στη χώρα μας.

«Να μπει πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος»

Οο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποκαταστήσει τις επιπτώσεις από τη βίαιη απολιγνητοποίηση και από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάτι που όπως είπε δεν «έχει δημοσιονομικό κόστος». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να μπει «πλαφόν στην χονδρική τιμή» και να γίνει «παρέμβαση στο χρηματιστήριο ενέργειας».

Αλέξης Τσίπρας 3ο Συνέδριο

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης είναι πλέον εμφανής με γυμνό μάτι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας - Εδώ στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (Eurokinissi)

«Είναι δολοφονικό για τα νοικοκυριά. Είναι εγκληματική πολιτική απέναντι στην ελληνική κοινωνία», είπε, κάνοντας λόγο για «ουρανοκατέβατα κέρδη» των παραγωγών ενέργειας, όπως τα ονόμασε η Κομισιόν.

Μητσοτάκης για ενεργειακή επάρκεια: Έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

«Τι αλήθεια περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να φορολογήσει τα “ουρανοκατέβατα” υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, που αγγίζουν τα 1,5 δισ. ευρώ. Κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα φορολογήσει. Δεν θέλουμε λεφτόδεντρα, θέλουμε να κόψουμε τα κλεφτόδεντρα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Έχει κριθεί το ζήτημα των εκλογών»

«Η κατάρρευση της κυβέρνησης είναι πλέον εμφανής με γυμνό μάτι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι έχει κριθεί το ζήτημα των εκλογών.

Το προεκλογικό βίντεο του Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θα είμαστε πρώτο κόμμα» δήλωσε, ενώ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενέταξε στους «παλαιούς» πολιτικούς, σημείωσε: «Είπε ότι είμαι ο παλαιότερος αν και με περνάει 7 χρόνια, η οικογένειά του είναι 60 χρόνια στην πολιτική ζωή και ο ίδιος αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης μπορεί να μην ήταν καν στην πολιτική ζωή».

«Είναι επιβεβλημένο και έντιμο να πάμε σε εκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Open

«Το να έρθει πρώτος ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι δύσκολο. Η ανασυγκρότηση της οικονομίας την επόμενη ημέρα θα είναι», πρόσθεσε, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν θα στηρίξει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό. «Ο κ. Ανδρουλάκης πριν μιλήσει για πρόσωπα, ας μιλήσει για πολιτικές. Κινείται στη γκρίζα ζώνη του, δεν απαντώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top