Έντονες αντιδράσεις για τις αναφορές της τρανς Πήλιου στη Γεννηματά

Την «άδειασαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - «Συγγνώμη» ζήτησε η ίδια

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της τρανς Άννας Πήλιου κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο με τις δηλώσεις της τρανς ακτιβίστριας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σχολιάστηκε, με τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής να την «αδειάζουν».

Η κα Πήλιου αναφέρθηκε, κατά την ομιλία της στην ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης αναφέρθηκε στην απουσία της Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Έβρισε χυδαία τον Δρίτσα για κριτική στον Τσίπρα

«Να τους θυμίσω ότι στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και στην ψήφιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ απουσίαζε. Που θέλει σήμερα να κ@λοτρίβεται στο Pride, δίπλα από την Κοινότητα, λέγοντας “δε θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων”», είπε.

Μετά το σάλο, που ξέσπασε, καθότι η Φώφη Γεννηματά απουσίαζε τότε για λόγους υγείας, όπως είχε πολύ μετά γίνει γνωστό, η τρανς ακτιβίστρια με ανάρτησή της ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε, σημειώνοντας ότι τη σέβεται απόλυτα την πρώην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για το έργο της και την πορεία της.

Ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνήμα της Γεννηματά από τον Ανδρουλάκη

Όπως αναφέρει, δε γνώριζε τους λόγους που η κ. Γεννηματά απουσίαζε από τη Βουλή στην ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Η συγγνώμη της Άννας Πήλιου για τη Φώφη Γεννηματά

Η συγγνώμη της Άννας Πήλιου μετά τις έντονες αντιδράσεις για τα όσα είπε για τη Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή φωτογραφίας: facebook

«Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσω άσχημα για την κ. Γεννηματά την οποία σέβομαι απόλυτα, για το έργο της, για την πορεία της και για τα θέματα υγείας της. Ήταν μία γυναίκα σύμβολο στον αγώνα της για την υγεία της. Αυτό το σέβομαι απόλυτα όπως και την ίδια. Ξεκάθαρα και χωρίς υπονοούμενα», σημειώνει.

Άννα Πήλιου - Φωφη Γεννηματά

Η φωτογραφία που ανέβασε στο facebook η τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά

Μάλιστα, ανέβασε και ασπρόμαυρη φωτογραφία της με τη Φώφη Γεννηματά.

«Άδειασμα» από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «»άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες» θέσεις, παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις.

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», αναφέρει.

3o συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Για «άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες» θέσεις έκανε λόγο η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», συμπληρώνει.

ΚΙΝΑΛ: Να επανορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να επανορθώσει ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος τόνισε – με ανάρτησή του – ότι το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε τα νομοσχέδια, που προωθούσαν τις διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ.

«Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις. Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν εκεί. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας… ξεχωριστό νόημα στις λέξεις “Προοδευτική Συμμαχία”», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Χριστοδουλάκης: Εμετικές χυδαιότητες κατά της Γεννηματά

«Οι εμετικές χυδαιότητες δεν την ακούμπησαν ποτέ. Γιατί έκανε αντί να λέει, δεν εργαλειοποίησε, δεν χρησιμοποίησε την ασθένειά της. Μόνη της, με αξιοπρέπεια. Για αυτό την ακολουθήσαμε, για αυτό δεν την ξεχνάμε. Περιμένουμε την επίσημη διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Η ανοχή στους διεκδικητές της 5λεπτης διασημότητας μέσω του λαϊκίστικου ψευτοπροοδευτισμού ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταύτιση με τα απορρίμματα της ιστορίας», καταλήγει.

Σύζυγος Γεννηματά: Απρέπεια κατά της Φώφης

Το θέμα σχολίασε και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.

Ανδρέας Τσούνης: «Μου λείπει η Φώφη»

Με ανάρτησή του ανέφερε: «Ακόμα και σήμερα, 6 μήνες μετά τον θάνατό της, η Φώφη Γεννηματά καταφέρνει να ενώνει την Παράταξη. Σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε την απρέπεια που έγινε στην μνήμη της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κι έδειξε τον δρόμο για αυτόνομη πορεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top