Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Έβρισε χυδαία τον Δρίτσα για κριτική στον Τσίπρα

Η «Ομπρέλα» αποχώρησε από τη διαδικασία ψηφοφορίας για το καταστατικό

Επεισοδιακό ήταν το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, με την ψηφοφορία για τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών για τα κείμενα, η «Ομπρέλα» κατέθεσε τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής μελών, όπου προβλέπεται η εγγραφή με αυτοπρόσωπη παρουσία, και όχι μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή όπως προβλέπει η Επιτροπή Καταστατικού.

Στην τάση «Ομπρέλα» ανήκουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα για την εκλογή προέδρου

Η ψηφοφορία που ακολούθησε για τις τροπολογίες επαναλήφθηκε δύο φορές με ανάταση χειρός, ωστόσο δεν μπορούσε να εξαχθει ασφαλές συμπέρασμα.

Με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου, εγινε προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα και προτάθηκε να ψηφιστούν και αυτές οι τροπολογίες, στις 15 Μαΐου, μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση του κόμματος.

Σκουρλέτης Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

O Πάνος Σκουρλέτης και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορία στο Συνέδριο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Ακολούθησε ψηφοφορία και το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης Τζανακόπουλου με τον κ. Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η Ομπρέλα δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί.

Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν και έντονο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Έβρισε χυδαία τον Δρίτσα για κριτική στον Τσίπρα

Αυτό δεν ήταν το μόνο συμβάν καθώς έγινε επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος επίσης ανήκει στην τάση «Ομπρέλα».

Σκουρλέτης - Τσίπρας στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε έντονο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν η «Ομπρέλα» αποχωρήσει / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο βήμα του Συνεδρίου και είπε πως «η πρόταση του Προέδρου είναι λάθος. Είναι λάθος η σύλληψη, η συγκυρία, είναι λάθος στον τρόπο και είναι λάθος στο χρόνο. Μας δίχασε».

Τσίπρας: Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι καταστατικές αλλαγές γίνονται «εν ονόματι του μεγάλου και μαζικού κόμματος. Όμως, θέματα αξιών, θέματα αρχών, δεν τα διαπραγματεύεται κανείς μας και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τα διαπραγματεύεται, από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος που γράφτηκε χθες».

Τσίπρας - Τσακαλώτος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν έναν έντονο διάλογο στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Tην ώρα που ο κ Δρίτσας κατέβαινε από το βήμα του ομιλητή, ένας σύνεδρος, προερχόμενος από τη συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, τον έβρισε χυδαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρενέβη ο Νίκος Φίλης για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ αμέσως μετά ο σύνεδρος απεβλήθη από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Εξελεγκτική Επιτροπή

Τα αποτελέσματα για την εκλογή της Επιτροπής Δεοντολογίας και την Εξελεγκτική Επιτροπή του κόμματος, ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι: Βαρτζελή Ρεγγίνα, Βεντούρας Ερρίκος, Γιαννακίδου Χαρίκλεια, Θεοδωρακοπούλου Αναστασία, Κακουλάκης Γεώργιος, Καλογήρου Μιχαήλ, Καπράνας Ζήσης, Κοτσακάς Αντώνης, Κουντούρη Κυριακή, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πορτάλιου Αμαλία, Σακελλίων Σταμάτης, Σπουρδαλάκης Μιχαήλ, Σταματάκη Ελένη, Χρήστου – Διαούρτα Λίνα.

Την Εξελεγκτική Επιτροπή: Αντωνιάδης Ιωάννης, Καναβού Ιωάννα, Μελαχροινός Παναγιώτης, Μιχαηλίδης Ηλίας, Πεππές Ζώης, Σκούντζου Μαγδαληνή, Χατζή Σωτηρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top