Μέσω gov.gr και η έκδοση αντιγράφου από το βιβλίο συμβάντων

Πώς θα κάνει την αίτηση ο πολίτης

Αστυνομία

Να αιτούνται και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά, από το gov.gr, αντίγραφο από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων της Ελληνικής Αστυνομίας θα μπορούν πλέον οι πολίτες.

Η λειτουργία της υπηρεσίας ξεκινά από σήμερα, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πώς θα κάνει την αίτηση ο πολίτης

Η αίτηση για την έκδοση αντιγράφου πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο, μέσα από την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Καταγγελίες».

Ψηφιακά θα γίνεται η επίδοση των δικογράφων

Συγκεκριμένα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet ή με τους κωδικούς webbanking και υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά, στο Αστυνομικό Τμήμα που καταγράφηκε το αδίκημα ή το συμβάν.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, το αντίγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να εντοπίσει και να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr.

Από το gov.gr η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου

Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Μπορείτε να παρακολουθείτε βήμα- βήμα τη διαδικασία

Όλα τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή αίτησης έκδοσης αντιγράφου από το βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων αντλούνται αυτόματα από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας. Επιπλέον, μέσα από τις ηλεκτρονικές θυρίδες που έχουν αποδοθεί στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εξασφαλίζεται η αμεσότητα, η ακρίβεια και η διαφάνεια όλης της διαδικασίας, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αιτήματός τους βήμα – βήμα, από τη χρέωση μέχρι τη διεκπεραίωσή του, χωρίς να προσέρχονται με φυσική παρουσία στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Gov.gr: Δήλωση ονοματοδοσίας και βάφτισης με ένα κλικ από σήμερα

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ελληνική Αστυνομία, το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top