Δένδιας: Έφτασε στην Οδησσό ως επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής

«Η Ελλάδα θα συμβάλει στην διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου»

Στην εμπόλεμη Ουκρανία έφτασε σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της Οδησσού.

Ο κ. Δένδιας ταξίδεψε αεροπορικώς από την Ελλάδα στη Μολδαβία και στη συνέχεια οδικώς πέρασε τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας και έφτασε στην Οδησσό.

Η Ρωσία αποδέχθηκε προφορικά τις βασικές προτάσεις της Ουκρανίας

Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

Ο κ. Δένδιας μετέβη αρχικά στο ελληνικό Γενικό Προξενείο, το οποίο επαναλειτουργεί, και στη συνέχεια στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. 

Δένδιας: Ο Λαβρόφ δε γνώριζε για την εισβολή στην Ουκρανία

«Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας», αναφέρει το ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του.

Επικοινωνία Δένδια με ΥΠΕΞ Ουκρανίας και Ερυθρό Σταυρό για τη Μαριούπολη

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, Παρασκευή, ο κ. Δένδιας είχε επαφές με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμιτρό Κουλέμπα, και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Πέτερ Μάουρερ, για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
 

«Η Ελλάδα θα συμβάλει στην διάνοιξη ανθρωπιστικού διαδρόμου»

«H Ελλάδα είναι παρούσα στην Οδησσό, εκπροσωπώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά πιστεύω και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στο σύνολο του πληθυσμού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Από σήμερα λειτουργεί και πάλι το ελληνικό προξενείο και θα βοηθήσει στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, στη διανομή της αλλά και στη δημιουργία διαδρόμων εκκένωσης από όλη την Ουκρανία μέσω Οδησσού», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Έλληνα πρόξενο και το προσωπικό του προξενείου και να υπογραμμίσω ότι η επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου θα υπογραμμίσει την ιστορική μας παρουσία σε αυτή την πόλη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top