Στο θωρηκτό Αβέρωφ «έπεσαν» οι υπογραφές για Μπελαρά και Ραφάλ

Το μήνυμα της παρουσίας του αεροπλανοφόρου «Σ. Ντε Γκωλ» στον Πειραιά 

Σε πανηγυρικό κλίμα και με υψηλούς συμβολισμούς, υπογράφηκαν σήμερα, παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι τελικές συμβάσεις απόκτησης των υπερσύγχρονων φρεγατών Μπελαρά και των έξι επιπλέον Ραφάλ.

Οι υπογραφές Ελλάδας - Γαλλίας της σύμβασης προμήθειας Μπελαρά και Ραφάλ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τις φρεγάτες Μπελαρά την επόμενη εβδομάδα  

Με φόντο το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ», που βρίσκεται στον όρμο του Φαλήρου, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας με τη Γαλλίδα ομόλογό του έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας και περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών.
 
Στο κατάστρωμα του  θωρηκτού «Αβέρωφ», στη Μαρίνα του Φλοίσβου, έπεσαν οι υπογραφές των συμβάσεων απόκτησης 3+1 υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό μας Ναυτικό και των 6 επιπλέον Rafale που θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 αεροσκαφών. 

  Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις για Rafale και Belharra

Με φόντο τα ομοιώματα των δυο υπερόπλων οι δυο υπουργοί Εθνικής Άμυνας,  Ελλάδας και Γαλλίας, Νικος Παναγιωτοπουλος και Φλοράνς Παρλί, έδωσαν τα χέρια για τη συμφωνία που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Η απόκτηση των συστημάτων αυτών θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής   ικανότητας και αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Το  μήνυμα της παρουσίας του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ» στον Πειραιά την 25η Μαρτίου  

Μια ανάσα από το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, στα ανοικτά του Πειραιά, σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, βρίσκεται αγκυροβολημένη η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη στενή ελληνογαλλική στρατηγική σχέση 

το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ στα ανοιχτά του Πειραιά

το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ στα ανοιχτά του Πειραιά (πηγή: Ευρωκίνηση)  

Το θηριώδες πολεμικό πλοίο βρίσκεται στον Φαληρικό όρμο για να τιμήσει την αυριανή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. 
Αύριο,  στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης, 4 γαλλικά μαχητικά Ραφάλ θα απονηωθούν από το «Ντε Γκωλ»,  την ώρα που 4 ελληνικές «ριπές του ανέμου» θα «σκίζουν» τον αττικό ουρανό.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ (πηγή: Ευρωκίνηση) 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top