Γεωργιάδης: Δεκαπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο η τιμή του  φυσικού αερίου!

 «Η εισβολή στην Ουκρανία αύξησε τον πληθωρισμό πριν καν γίνει»  

Στην κριτική του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ για το κύμα ακρίβειας και την αύξηση του πληθωρισμού απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου  για τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.       

Υψηλό 26 ετών για πληθωρισμό: Εκτινάχθηκε στο 7,2% τον Φεβρουάριο

«Είπατε από το ΚΙΝΑΛ ότι είναι ρεκόρ πληθωρισμού. Εμείς έχουμε,  η Ελλάδα; Δηλαδη στον πλανήτη είναι όλα καλά;  Δεν ξέρετε ότι ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τον υψηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ; Δεν ξέρετε ότι οι ΗΠΑ έχουν 7., 0 πληθωρισμό,  τον μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Θέλετε η Ελλάδα να μην έχει καθόλου,όταν η οικονομία είναι συνδεδεμένη με εισαγωγές. Σοβαρά τα λέτε αυτά; Μόνο αν είχαμε ένα θαυματοποιό να κυβερνά θα μπορούσαμε να μην είχαμε πληθωρισμό» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.  

 Ο Υπουργός Ανάπτυξης συσχέτισε το κύμα ακρίβειας με τον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Μέσα στο δράμα που περνά ο ουκρανικός λαός να λέμε εμείς για τα δικά μας δράματα είναι ύβρις. Όμως ναι,  η εισβολή στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τον πληθωρισμό,  ακόμη και πριν γίνει».  

Γεωργιάδης για ακρίβεια: Στοχευμένα μέτρα για όσους έχουν πραγματική ανάγκη
 

Γεωργιάδης: Από τα 28 ευρώ στα 230 ευρώ  η τιμή του φυσικού αερίου 

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση μέσα σε ένα χρόνο στη διεθνή τιμή φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενώ χαρακτήρισε λαϊκισμό να ζητά κάποιος σημαντική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα χωρίς να λέει από πού θα αναπληρωθούν τα συγκεκριμένα δημόσια έσοδα.     

«Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, η τιμή της μιας θερμικής μεγαβατώρας φυσικού αερίου, που πέρσι είχε 28 ευρώ, σήμερα έχει 230. η τιμή της ηλεκτρικής μεγαβατώρας τον Ιούνιο είχε 55 ευρώ, σήμερα έχει 426. Το πετρέλαιο από 68 δολάρια τον Νοέμβριο είναι στα 130 σήμερα. Θα γίνεται αυτό και δε θα έχουμε πληθωρισμό: Και λέτε να μειώσουμε τους φόρους στο ΚΙΝΑΛ. Ναι, προφανώς  αν μειώσεις τους φόρους μπορείς να θεραπεύσεις ένα μεγάλο κομμάτι. Είναι όμως χωρίς οικονομικό κόστος; Θα πληρώνετε 50 λεπτά λιγότερα,  αν κατεβάζαμε τον φόρο. Θέλουμε 10 εκατομμύρια για κάθε 10 λεπτά. Δε θα είχε καμιά επίδραση στους πολίτες; Ή το ΠΑΣΟΚ έχει θεσμική μνήμη  από το 2010 και θυμάται τι γίνεται αν σε βάζουν οι αγορές στο μάτι; Ή έχετε νταούλια να χορεύουν οι αγορές όπως το 2015;» αναρωτήθηκε.     
 
Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε την τοποθέτησή του στη Βουλή με μια έκκληση στους πολίτες: 

«Καλώ τους Έλληνες πολίτες να μην είναι ευκολόπιστοι. Ο λαϊκισμός κατέστρεψε την χωρα στο παρελθόν. Πρόταση γενικευμένης μείωσης του φόρου στα καύσιμα η του ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση πώς θα γίνει αυτό χωρίς αναταραχή στην αγορά είναι λαϊκισμός αισχίστου είδους». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top