Γεωργιάδης για ακρίβεια: Στοχευμένα μέτρα για όσους έχουν πραγματική ανάγκη

Τι είπε για πληθωρισμό, τιμές στην ενέργεια και μειώσεις φόρων

Στοχευμένα μέτρα «σε αυτούς που πράγματι έχουν πρόβλημα να βγάλουν τον μήνα», προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση εποπτεύει την κατάσταση που διαμορφώνει στην ελληνική κοινωνία ο πληθωρισμός.

«Μετράμε, βλέπουμε πού είναι το πρόβλημα και πάμε στοχευμένα», σημείωσε, εξηγώντας πως αυτό θα γίνει με τρόπο που δε θα προκαλέσει ανησυχία στις αγορές και ούτε θα ανεβάσει πολύ τα επιτόκια. 

«Τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη δεν πρόκειται να τους αφήσουμε χωρίς βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

e-katanalotis.gov.gr: Η νέα πλατφόρμα για την αγορά φθηνότερων προϊόντων

Για τον πληθωρισμό που έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997

Σχολιάζοντας τον πληθωρισμό που έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997, ο κ. Γεωργιάδης έφερε τα παραδείγματα άλλων χωρών που καταγράφουν υψηλό πληθωρισμό. Όπως είπε, οι ΗΠΑ εμφανίζουν τον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1970, το Βέλγιο από το 1951, η Ευρωζώνη από την ίδρυσή της και η Γερμανία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, καθώς τους πρώτους επτά μήνες του 2021 είχαμε αποπληθωρισμό. 

«Αν το δούμε από μήνα σε μήνα, από το Δεκέμβριο στον Ιανουάριο, είχαμε μείωση 0,3% γιατί έχουμε πάρει μέτρα, ελέγχουμε την αγορά, βάζουμε πρόστιμα. Δεν υπάρχει γενικευμένη εικόνα αισχροκέρδειας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Για τις τιμές στην ενέργεια

 Αναφερόμενος στις ενεργειακές τιμές, σημείωσε ότι όταν ανεβαίνει η τιμή της ενέργειας, δεν μπορείς να παγώσεις την τιμή στο ρεύμα χωρίς να χρεοκοπήσουν οι πάροχοι.  

Για την Ουκρανία

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το απευκταίο σενάριο. «Εάν γίνει πόλεμος, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι τόσο μεγάλες που θα υπάρξει πανευρωπαϊκή απάντηση. Καμία χώρα μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες», υπογράμμισε. 

Για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Τέλος, ανέφερε ότι η διαρκής πολιτική μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών στοχεύει στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. «Αν πληρώνεις λιγότερους φόρους, σου μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη», κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top