Οικονόμου: Δεν εξηγούνται κάποιες αυξήσεις – Τι είπε για το πλαφόν κέρδους

«Θα συνεχίσουμε τα μέτρα στήριξης σε καταναλωτές και επιχειρήσεις»

Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε μία σειρά από προϊόντα ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση, θέλοντας να αντιμετωπίσει το μπαράζ ανατιμήσεων που πλήττει την αγορά λόγω των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Θα εξετάσουμε το πόσο εκμεταλλεύονται κάποιοι αυτή την ιστορία και αισχροκερδούν», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα εξεταστούν τα περιθώρια κέρδους για να αποκλειστεί η αισχροκέρδεια «σε μία σειρά από πράγματα που οι αυξήσεις δεν εξηγούνται άμεσα».

Πλαφόν κέρδους στα καύσιμα, τα σιτηρά και άλλα προϊόντα βάζει η κυβέρνηση

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα μέτρα ουσιαστικής βοήθειας σε καταναλωτές και επιχειρήσεις για το κόστος της ενέργειας, ενώ κάλεσε την Ευρώπη να δείξει ανάλογα αντανακλαστικά, με αυτά που έδειξε στις κυρώσεις για τη Ρωσία, και για τη στήριξη των καταναλωτών.

«Σκιά» χρεοκοπίας πάνω από τη Ρωσία - Περιορισμοί στη φυγή ξένων κεφαλαίων

Στο ερώτημα εάν θα δοθεί τελικά το - λεγόμενο - επίδομα Πάσχα, απάντησε ότι σύντομα και γρήγορα, μόλις η κυβέρνηση είναι έτοιμη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια πριν το Πάσχα – Σε ποιους θα δοθεί

Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η στάση της Ελλάδας «είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη απέναντι στον προκλητικό και παραβατικό γείτονα που έχουμε».

Παναγιωτόπουλος: Δε θα στείλουμε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Όπως ανέφερε, η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της, έχει στείλει βοήθεια και δεν προβλέπεται η αποστολή έμψυχου υλικού ή ελικοπτέρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top