Σάλος από ανάρτηση Αρβανίτη: Να μην πάρουμε θέση για Ουκρανία - Ρωσία! 

Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ: Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ζητά να σιγήσουμε

Κώστας Αρβανίτης

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, με βάση δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Γαύδος FM, με την οποία ζητά «ουδετερότητα» ουσιαστικά μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Η Ρωσία «σφυροκοπά» όλη την επικράτεια της Ουκρανίας- Τα σημεία εισβολής

O κ. Αρβανίτης ανέφερε συγκεκριμένα:    

Ουκρανία: Σπαρακτικές εικόνες - Πατέρας αποχαιρετά με λυγμούς την κόρη του  

«Είναι δραματικές οι εξελίξεις, σοβαρές οι ευθύνες ένθεν και ένθεν και το λαό της Ουκρανίας στη μέση, στον «πάγκο του χασάπη».

Απαράδεκτες οι κινήσεις των ΗΠΑ, νεο-τσάρος ο Πούτιν που έχει καταπατήσει το κράτος Δικαίου, αδύναμη η Ευρώπη.

Το παγκόσμιο σκηνικό της AltRight απλώνεται σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα πλαίσιο υποκρισίας και καταπάτησης των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου.

Είναι λάθος αυτήν τη στιγμή για κάθε Δημοκρατικό πολίτη να ταχθεί στο πλευρό της μίας ή της άλλης πλευράς, αυτήν τη στιγμή πρέπει να τα ταχθούμε στο πλευρό του πολίτη που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι.

Συγκρούονται δύο ιμπεριαλισμοί με θύμα λαούς.

Έχουμε πολλούς μικρούς Πούτιν στην Ευρώπη. Να θυμηθούμε ξανά τα κινήματα Ειρήνης, να βγει μπροστά η Αριστερά. Το πιο επίκαιρο αυτήν τη στιγμή είναι η Ειρήνη».

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη για την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη

Σχολιάζοντας την ανάρτηση Αρβανίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, δήλωσε: 

«Τέτοιες κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη, την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, απαιτείται ενότητα και σοβαρότητα. 

Τη στιγμή που έχουμε εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας και καταπάτηση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης  θεωρεί «λάθος» να παίρνεις θέση. Ζητάει δηλαδή να σιγήσουμε εξοιμοιώνοντας τον θύτη με το θύμα.  

Οι βόμβες δεν πέφτουν από μόνες τους. Κάποιος τις ρίχνει. Και παράλληλα με όσα λέει ο κ. Αρβανίτης, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις και για την ανάγκη αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στην επίθεση της Ρωσίας. 

Προφανώς δεν είναι ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις. Αλλά δεν χωρά ούτε σιγή, ούτε ίσες αποστάσεις. Η Ελλάδα είναι σταθερά κατά του αναθεωρητισμού και της παραβίασης των συνόρων. Υποστηρίζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και συντονιζεται με τους εταίρους και συμμάχους της για κοινή αντίδραση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top