Μητσοτάκης: Έκτακτα μέτρα στήριξης νοικοκυριών - επιχειρήσεων από την ΕΕ

Θα θέσει το ζήτημα της ενέργειας και της αύξησης τιμών στη Σύνοδο Κορυφής  

Την ανάγκη για έκτακτα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ΕΕ, λόγω της κατάστασης στην αγορά ενέργειας και της αύξησης των τιμών, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία και τη συνάντηση με τον  πρωθυπουργό, Νικολάε Τσιούκα, στο Βουκουρέστι. 

To ενεργειακό Plan B της κυβέρνησης λόγω Ουκρανίας που συζήτησε το ΚΥΣΕΑ 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε  να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το επώδυνο δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως είπε και δεσμεύτηκε να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Φωτιά» στις τιμές πετρελαίου - φυσικού αερίου βάζει η κρίση στην Ουκρανία 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα για το ζήτημα της ενέργειας:   

Ουκρανία: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής συγκάλεσε ο Σαρλ Μισέλ

«Στο ενεργειακό πεδίο η Ελλάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η τροφοδοσία μας σε φυσικό αέριο να είναι ασφαλής και να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Από την τρέχουσα κρίση, ωστόσο, εξάγονται τρία συμπεράσματα: 

Πρώτον ότι η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια πρέπει να επιταχυνθεί με τρόπο που δεν θα πλήξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η φθηνότερη ενέργεια είναι η πράσινη ενέργεια, πρέπει να διευρύνουμε τις πηγές προμήθειας ενέργειας, ώστε να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τη Ρωσία και εδώ μπορεί να διαδραματίσει ρόλο η Ρουμανία, η οποία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της σε φυσικό αέριο. 
Δεύτερον, οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν έκτακτα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το επώδυνο δημοσιονομικό πρόβλημα και θα θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Τρίτον η συζήτηση περί στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top