Ξεκίνησε η «μάχη του κάμπου» για κυβέρνηση και Τσίπρα    

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργαντά με αγρότες – Στο Κιλελέρ ο Τσίπρας  

Συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών ξεκίνησε σήμερα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. σε μία προσπάθεια να περιοριστούν τα μπλόκα. Τη στήριξη του αγροτικού τομέα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αγρότες στη Λάρισα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιώργο Γεωργαντά

«Οι πόρτες μου είναι πάντα ανοιχτές» είπε ο Γιώργος Γεωργαντάς σε εκπροσώπους αγροτών τους οποίους είδε, αφήνοντας παράθυρο για βελτιωτικές κινήσεις.

Οικονόμου: Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για τη στήριξη των αγροτών   

Μητσοτάκης: προτεραιότητα της κυβέρνησης ο αγροτικός τομέας

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, με την αφορμή της συνόδου κορυφής της ΕΕ.     

Τις επόμενες μέρες θα  εξειδικευθούν τα μέτρα, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εξαγγελθεί. Ειδικά για την επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, ποιο θα είναι το ύψος της επιστροφής και πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι. 

Τσίπρας από τη Λάρισα:  Η ακρίβεια τσακίζει κάθε νοικοκυριό και κάθε αγρότη  

Τα προβλήματα των αγροτών άκουσε ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφτηκε τη Λάρισα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά σε αγρότες στη Λάρισα  

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά σε αγρότες στη Λάρισα (Ευρωκίνηση)  

«Εδώ υπάρχει η ρήτρα Μητσοτάκη που αυξάνει το φαινόμενο της ακρίβειας και πληγώνει τις τσέπες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Σήμερα δε βλέπουμε απλά αυξήσεις, βλέπουμε ένα τρομακτικό ράλι».

Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πασχίζει να επαναφέρει τον αγροτικό κόσμο στην εποχή που ανέβαινε στα τρακτέρ».  

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν πάντως και οι αρχηγοί άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Έχει δημοσιονομικό περιθώριο η κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.   

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετέφερε τηλεφωνικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη το αίτημα των αγροτικών μπλόκων για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο υπουργών.  

«Να καρπίσουν για να ταΐσουν τους Έλληνες» οι σοδειές του αγροτικού κόσμου στους ελληνικούς κάμπους» ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επικέντρωσε την κριτική του στις συντάξεις, που όπως ανέφερε, «δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης της Μητσοτάκης ΑΕ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top