Οικονόμου: Η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για τη στήριξη των αγροτών     

Τι απάντησε για τις δηλώσεις Τσίπρα από την Αργολίδα  

Γιάννης Οικονόμου

«Παρά  το δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η Κυβέρνηση έχει ήδη λάβει και θα συνεχίσει να λαμβάνει σειρά έμπρακτων μέτρων για να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και να διευκολύνει τον πρωτογενή τομέα» δήλωσε ο Υφυπουργός  παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα από την Αργολίδα και τα μέτρα για τους αγρότες.

Τσίπρας από Αργολίδα: Δε νοιάζεται για τους αγρότες η κυβέρνηση.

Ενδεικτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα εξής μέτρα : 

Αγρότες: Μειώνεται ο ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές - Όλα τα νέα μέτρα

•    Μέσω του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και των λοιπών μέτρων COVID, έχουν δοθεί περί τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 195  εκατ. έχουν διατεθεί μέσω του ΥΠΑΑΤ για τη στοχευμένη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων από την πανδημία.

•    Επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης σε νέους αγρότες, αγρότες-μέλη συνεταιριστικών σχημάτων και την συμβολαιακή γεωργία για το 2022.

•    Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2021 και κάλυψη σημαντικού μέρους της αύξησης στο ρεύμα για τους αγρότες για από εδώ και πέρα.

•    Μόνιμη μείωση ΦΠΑ λιπασμάτων από το 13% στο 6%.

•    Μόνιμη μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών από το 13% στο 6%, από 1η Οκτωβρίου 2021.

•    Ταχύτερες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

•    Εκτεταμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων προϊόντων και της νοθείας στα τρόφιμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει στη δήλωσή του: 

«Καταλαβαίνουμε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι  και  πστεύουμε στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής. Για αυτό την ώρα που  ο κ Τσίπρας επαναλαμβάνει μονότονα τα χιλιοειπωμένα του κλισέ για εκλογές, διαπλοκή και συμφέροντα των ισχυρών εμείς αποδεικνύουμε το σεβασμό μας στον αγροτικό κόσμο τόσο λέγοντας την αλήθεια όσο και  με πράξεις που παράγουν αποτέλεσμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top