Η έκκληση Ρουσόπουλου για τη γιαγιά που έκλεψε τρόφιμα γιατί πεινούσε

Τι ανέφερε ο Θεοδωρικάκος για την ΕΛΑΣ -  Κριτική Ηλιόπουλου στην κυβέρνηση

Καίριο ρόλο  στην αίσια έκβαση τελικά της υπόθεση της ανάκλησης της μήνυσης κατά της 70χρονης γιαγιάς, που εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, έπαιξε η έκκληση  του βουλευτή της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου στη διοίκηση της αλυσίδας.       

Γιαγιά έκλεψε φαγητό επειδή πεινούσε - «Προσπαθεί να αυτοκτονήσει»

«Ξοδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή κάποια εκατομμύρια απο κάποιες  εταιρίες για να δείξουν κοινωνική εταιρική ευθύνη και να δείξουν δήθεν ευαισθησία κι εδώ που θα έπρεπε να υπάρχει...» σχολίασε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open. 

Ο κ. Ρουσόπουλος πρόσθεσε: «Ξαναλέω η πράξη είναι καταδικαστέα, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους». 

Συμβούλιο Ευρώπης: Πρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης ο Ρουσόπουλος

Όπως επίσης ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αστυνομικοί συνέβαλαν στην αποτροπή της υποβολής μήνυσης κατά της 70χρονης και επικοινώνησε μαζί τους για να τους ευχαριστήσει.  

«Το μεσημέρι επικοινώνησα με τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην αποτροπή της μήνυσης στην 70χρονη γυναίκα στο Ίλιον. Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με ανθρωπιά!» επισημαίνει στη σχετική ανάρτηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  

 

Αλλά και αρκετός κόσμος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  προθυμοποιήθηκε να πληρώσει τα 53 ευρώ, ώστε να μη γίνει μήνυση, όμως οι υπεύθυνοι ήταν αρχικά ανένδοτοι

 «Τους ζήτησα να αποσύρουν τη μήνυση γιατί δεν υπάρχει και ζημιά» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου,  Γιάννης Χαραλαμπόπουλος.  

Τελικά με ανακοίνωσή της  η Lidl Ελλάς γνωστοποίησε ότι η «διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια».  

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το περιστατικό άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τους πολίτες στην απόγνωση. Δύναμη της κοινωνίας είναι η αλληλεγγύη. Να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την παρακμή».
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top