Δένδιας για Ερντογάν: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών

«Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ»

Δένδιας - Χουίτφελντ

Αυστηρό μήνυμα στον Τούρκο Πρόεδρο, που έκανε νέα προκλητικές δηλώσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, έστειλε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στο Όσλο για επίσημη επίσκεψη, είπε πως λυπάται για τη στάση, που επέλεξε η Τουρκία, επισημαίνοντας πως «αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ».

Ερντογάν: «Το θέμα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών είναι αμφιλεγόμενο»

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή, που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ», είπε ο κ. Δένδιας.

Ουκρανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΕΞ για κάθε ενδεχόμενο

«Η κυριαρχία των ελληνικών νησιών είναι αδιαμφισβήτητη», είπε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας πως η Τουρκία παραβιάζει σχεδόν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Δένδιας κάλεσε όλες τις πλευρές να αποφύγουν βήματα τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Δένδιας: Απορρίπτονται από όλους οι τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει και στον Ρώσο ομολογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνάντηση στη Μόσχα στις 18 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνοντας ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ ΝΑΤΟ και Μόσχας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top