Ουκρανία: Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΥΠΕΞ για κάθε ενδεχόμενο 

Και σχέδιο απεγκλωβισμού Ελλήνων αν χρειαστεί 

Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στη Βασιλίσσης Σοφίας, με «φόντο» την κρίση στην Ουκρανία. Όπως μετέδωσε από το Υπουργείο Εξωτερικών η Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το ΥΠΕΞ παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με: Έλληνες πολίτες, αλλά και με ομογενείς στην Ουκρανία.  Από κοινού με την Πρεσβεία, δίνουν συμβουλές σε όσους θέλουν να επιστρέψουν. 

Διάβημα της Ελλάδας στην Ουκρανία για θάνατο και τραυματισμούς ομογενών   


Αν χρειαστεί, θα «ενεργοποιηθεί» και το πάγιο σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, για αποστολή μεταγωγικών αεροσκαφών και πάνοπλους κομάντο για να  απεγκλωβίσουν Έλληνες πολίτες οι οποίοι θα βρεθούν σε κίνδυνο. 

Δένδιας: Απορρίπτονται από όλους οι τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας  

Στο Υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε νωρίτερα ο Ουκρανός Πρέσβης για εξηγήσεις, σχετικά με τη δολοφονία του ομογενούς, στον οποίο κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια έγινε διάβημα διαμαρτυρίας, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει το Ουκρανικό στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. 

Διπλωματική λύση για την Ουκρανία και όχι πόλεμο βλέπουν οι αγορές!


Αν τελικά δεν εισβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία, επίκειται και το προγραμματισμένο ραντεβού Δένδια-Λαβρόφ, την Παρασκευή στην Μόσχα. 

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τους Έλληνες που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας ήταν σήμερα στη Φινλανδία, όπου αναφέρθηκε και στη Ρωσο-Ουκρανική κρίση, εκτός από τις προκλήσεις της Άγκυρας, καλώντας όλες τις πλευρές σε αποκλιμάκωση, «για να αποφευχθούν τυχόν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γεγονότα εκτός ελέγχου», όπως τόνισε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top