Διπλωματική λύση για την Ουκρανία και όχι πόλεμο βλέπουν οι αγορές!

Πτώση 12% στην τιμή του φυσικού αερίου, άνοδος στα Χρηματιστήρια  

Ουκρανία στρατός

Την ώρα που ανεβαίνει ο διπλωματικός πυρετός, οι αγορές φαίνεται ότι «διαβάζουν» με το δικό τους τρόπο τις εξελίξεις στην Ουκρανία,  για το αν οι επενδυτές «βλέπουν» κλιμάκωση ή όχι.

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα επιστρέφουν στις βάσεις τους 


Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες, που ηχούσαν τα τύμπανα του πολέμου, η τιμή του φυσικού αερίου δεν έκανε «ράλι», όπως θα περίμενε κανείς. 

Ουκρανία: Τα σχέδια του Μαξίμου για αποφυγή black out στο φυσικό αέριο 

H τιμή είχε μια σχετική σταθερότητα, ενώ ειδικά σήμερα πέφτει πάνω από 12%, γύρω στα 70 ευρώ.  


Αισιοδοξία για διπλωματική λύση εκπέμπουν και τα χρηματιστήρια. Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Παρίσι ήταν από νωρίς στο «πράσινο» χρώμα της ανόδου των τιμών των μετοχών, ενώ ακόμα και η πίεση που δέχονται τα ομόλογα, όπως το ελληνικό, ερμηνεύεται ως στροφή των επενδυτών σε προϊόντα με μεγαλύτερο ρίσκο, μετά την απομάκρυνση των σεναρίων για πολεμική σύρραξη. 

Διάβημα της Ελλάδας στην Ουκρανία για θάνατο και τραυματισμούς ομογενών  

Όλα αυτά τα αισιόδοξα δεν αναιρούν, βέβαια, το πρόβλημα των «εκρηκτικών» ανατιμήσεων.  Ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 6,2%, κάνοντας ρεκόρ 25 ετών, με αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος φθάνει το 57%, γιατί αυτό φαίνεται ότι ανησυχεί πιο πολύ απ’ όλα το οικονομικό επιτελείο.

Ακρίβεια: Ρεκόρ 25ετίας για πληθωρισμό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top