Κυβέρνηση Vs ΣΥΡΙΖΑ γιατί καταψήφισε ανέγερση κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι

Προτεραιότητα να γίνει νοσοκομείο υποστήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση

Από την αιτιολόγηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή, γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για την καταψήφιση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ της συμφωνίας για τα έργα στο Μάτι.  

«Χαμός» πάλι με τον Πολάκη στη Βουλή: Του έκλεισαν τα μικρόφωνα! 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε για το ζήτημα:  

«Κατόπιν δωρεάς της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόκειται να κτιστούν στο πολύπαθο Μάτι κοινωνικές κατοικίες, οι οποίες θα παραχωρηθούν σε όλους τους πυρόπληκτους της περιοχής, των οποίων η πρώτη και μόνη κατοικία καταστράφηκε στην πυρκαγιά του 2018, αλλά και σε άλλους άστεγους. Την κύρωση αυτής της συμφωνίας καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός μιλά από μόνο του και κάθε επιπλέον σχόλιο, πολιτικής και ηθικής διάστασης, περιττεύει».

Φωτιά στο Μάτι: Στο εδώλιο 27 κατηγορούμενοι - Η πρόταση του εισαγγελέα

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του και  το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρει: 

«ΣΥΡΙΖΑ και υποκρισία: έννοιες ταυτόσημες. ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική ευαισθησία: έννοιες αντίθετες. Τις προηγούμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ούτε τα voucher για τον τεχνολογικό εξοπλισμό στους εκπαιδευτικούς. Σήμερα το τερμάτισε καταψηφίζοντας και τα έργα ανάπλασης για το Μάτι. Κάθε σχόλιο περιττεύει».

 

Τι έγινε στη συνεδρίαση στη Βουλή: Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ζήτησε να ανεγερθεί νοσοκομείο...

Προηγουμένως στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας Κύπρου -  Ελλάδας για την αποκατάσταση ζημιών στην Ανατολική Αττική (Μάτι) ο  ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε πως ενώ στην αρχική συμφωνία προβλεπόταν η δημιουργία νοσοκομείου,  η κυβέρνηση την άλλαξε  σε κατοικίες 

Πυρκαγιές: Σκληρή «μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα για Μάτι και 112

Ο υφυπουργός Περιβάλοντος Νίκος Ταγαράς απάντησε πως σε πρώτη φράση τα χρήματα θα πάνε στην κοινωνική κατοικία.  «Γνωρίζω ότι οι ανάγκες στην Ανατολική Αττική είναι πολλές και για χώρους υγείας και για χώρους αποκατάστασης μέσω της κοινωνικής κατοικίας και τάξης στον χώρο [..] Ξεκινήσαμε από το Μάτι, θα επεκταθούμε και παραδίπλα και παντού» ανέφερε ο κ. Ταγαράς και προσέθεσε: «Μετά όμως τη συνεργασία και συνεννόηση, μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας συμφωνήθηκε ως βέλτιστη αξιοποίηση των χρημάτων (να είναι) η κοινωνική κατοικία». 

Στην ψηφοφορία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.   

«Για τον κοινό νου μετά από 103 νεκρούς στο Μάτι , το πρώτο έργο να είναι ένα νοσοκομείο...για εσάς που χθες είχατε 106 νεκρούς δεν υπάρχει αυτό... με 23.843 συμπολίτες μας νεκρούς, δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ η βουλευτής του κόμματος Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι το Μάτι θα γίνει άλλη μια περίπτωση απευθείας αναθέσεων και ότι τα 10 εκατ. της Κύπρου, «δυστυχώς, θα σπαταληθούν σε ένα λάθος έργο από τους "ημετέρους" του επιτελικού κράτους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top