Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Οικονόμου: Κίνηση απελπισίας από Τσίπρα η πρόταση μομφής

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου όσοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από την ολοκλήρωση του βασικού τους εμβολιασμού (δύο δόσεις) ή όσοι έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Αυτό επεσήμανε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος είπε πως υπάρχουν τάσεις σταθεροποίησης της επιδημιολογικής εικόνας,

«Η πίεση, όμως, στο ΕΣΥ παραμένει. Επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού», υπογράμμισε.

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έως τις 31 Μαρτίου

«Κάθε μέρα που περνάει και δεν εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας θέτουν τον εαυτό τους σε ανυπολόγιστο κίνδυνο. Γι’ αυτό επιμένουμε στην προσπάθεια εμβολιασμού τόσο με την πρώτη δόση, όσο και για εκείνους που δικαιούνται την αναμνηστική δόση», συμπλήρωσε.

Τι ισχύει με τα αντιικά χάπια για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή, μετά από ένα εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο, η παράδοση αντιϊκών χαπιών στο σπίτι, «σε συμπολίτες μας από 18 ετών και πάνω που έχουν προβλήματα υγείας – όχι σε εγκύους – και βρίσκονται θετικοί με κορωνοϊό».

Κορωνοϊός: Μιάμιση φορά πιο μεταδοτική η Όμικρον 2 από την αρχική μετάλλαξη

«Οι άνθρωποι αυτοί, αμέσως μόλις διαπιστώσουν -με rapid ή pcr test- ότι είναι θετικοί, μπορούν να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ο οποίος στη συνέχεια θα κάνει στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του χαπιού. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε 24 ώρες με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή», ανέφερε.

Όπως εξήγησε, στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ θα επικοινωνεί με τον ασθενή και αφού επιβεβαιώσει τη διεύθυνση θα μεταφέρει τα φάρμακα στο σπίτι του ασθενούς.

«Κίνηση απελπισίας από Τσίπρα η πρόταση μομφής»

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα πυροτέχνημα, αποδείχτηκε πως ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Ήταν μια μομφή χωρίς μορφή» σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «κίνηση απελπισίας» του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε «μια κυβέρνηση υπεύθυνη και συμπαγή, που στηρίζει τη δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας».

«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα πυροτέχνημα, αποδείχτηκε πως ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία, χωρίς αντίκρισμα. Ήταν μια μομφή χωρίς μορφή. Η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή έδειξε μια κυβέρνηση υπεύθυνη και συμπαγή, που στηρίζει τη δικαιοσύνη ως πυλώνα της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top