Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Η Αστυνομία ήταν εκεί και ήταν αποτελεσματική

«Παράθυρο» να χαρακτηρισθεί επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού 

Τάκης Θεοδωρικάκος

 Υπεραμύνθηκε των ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα», αναφερόμενος στους απεγκλωβισμούς στην Αττική Οδό, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην Ομοσπονδία Αστυνομικών.  

Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Οι πολίτες να κινηθούν νομικά

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε για το ζήτημα: 

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Από την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας»

«Τη νύχτα της Δευτέρας, εκτός πρωτόκολλου, εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών, εκτέλεσαν σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα μία αποστολή απεγκλωβισμού 2.200 συμπατριωτών μας. Η Ελληνική Αστυνομία ήταν εκεί και έδωσε λύση αποτελεσματική. Σε αυτό πρωταγωνίστησαν και εκπλήρωσαν αυτήν την αποστολή, αυτοί οι εκατοντάδες αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν και επαναλαμβάνω εκτός πρωτοκόλλου. Διότι το ποιες είναι οι ευθύνες και οι δράσεις που αναλαμβάνει καθένας σε έκτακτες καταστάσεις προβλέπεται από συγκεκριμένα έγγραφα της Πολιτείας. Θέλω λοιπόν σήμερα σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ».

Γιατί έκανε πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ
 

Ο κ. Θεοδωρικάκος και στις ενέργειες για ψηφιακή ΕΛ.ΑΣ.

«Δίνουμε μάχη να λύσουμε τη διακίνηση από τους αστυνομικούς μας του 1,5 εκατομμυρίου δικογράφων, τα οποία απασχολούν πάνω από 1.500 αστυνομικούς… Μεσω ψηφιακής πλατφόρμας μετακίνηση αυτών των εγγράφων και σε μεταβατικό στάδιο την αξιοποίηση και των δικαστικών επιμελητών.Ταυτόχρονα προχωράμε στην ψηφιοποίηση περίπου 34 υπηρεσιών, που επίσης απελευθερώνουν σημαντικές δυνάμεις της αστυνομίας» τόνισε. 

«Παράθυρο» για χαρακτηρισμό ως επικίνδυνου του  επαγγέλματος  του αστυνομικού

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και σε ενέργειες να χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο το  επάγγελμα  του αστυνομικού.  «Έχει ήδη προωθηθεί μία λύση, την οποία βρίσκω δημιουργική και τεκμηριωμένη, μεταξύ του τριγώνου των δύο Υπουργείων και της ΠΟΑΣΥ για μία σοβαρή επιστημονική μελέτη, την οποία τη χρηματοδοτεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καταγραφεί επιστημονικά η επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος. Αυτό που βιώνουμε όλοι εμπειρικά για ένα μεγάλο τμήμα της αστυνομίας και των αστυνομικών μας είναι πολύ χρήσιμο και κρίσιμο να τεκμηριωθεί μ’ ένα τέτοιο επιστημονικό τρόπο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top