Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: «Από την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας»

Μητσοτάκης: Mε την «Ελπίδα» κινηθήκαμε πιο γρήγορα από ότι με τη «Μήδεια»

Στην πρόσφατη κακοκαιρία αναφέρθηκε στις πρώτες του κουβέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Προτεραιότητα μας η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος»

«Κυρία Πρόεδρε, ειδικά για τους συμπολίτες μας στην Αττική η οποία δοκιμάστηκε από αυτή την πρωτοφανή χιονόπτωση της «Ελπίδας», αυτό το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Όμως πρέπει να σας πω ότι συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο όσο έντονο κι αν είναι αυτό.», είπε ο πρωθυπουργός.

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Επιστολή Πέτσα σε Δήμους και Περιφέρειες

 ΠτΔ: «Η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων»

Για το ίδιο θέμα όταν πήρε το λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και η πρόσφατη κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει και να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων. Κρίσεις που όπως δέχεται πλέον η επιστήμη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δυστυχώς αναμένεται να εμφανίσουν αυξητική τάση στο μέλλον. Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να μπορεί ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη σωστή υλικοτεχνική υποδομή να εξασφαλίσει και να προσφέρει στους πολίτες ασφάλεια και προστασία τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της μείωσης των δυσμενών επιπτώσεων που αναμένονται όσο φυσικά και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης όταν έρθει αυτή η κατάσταση».

Μητσοτάκης: Κινηθήκαμε πιο γρήγορα από ότι με τη «Μήδεια»

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας εκ νέου το λόγο πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω ότι στο ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης κινηθήκαμε πολύ πιο γρήγορα από ότι είχαμε κινηθεί σε σχέση με τη «Μήδεια»...  Το ζήτημα είναι να μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και όπως είπατε σωστά και το επισήμανα και εγώ, μεγάλη έμφαση στο συντονισμό, στην τυποποίηση των διαδικασιών, στην έγκαιρη λήψη των αποφάσεων και στην άμεση κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού με βάση το σχεδιασμό τον οποίο έχουμε εκπονήσει. Οπότε νομίζω ότι και από αυτή την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, η έμφασή μας ήταν να κρατηθεί ανοικτή η Αθηνών - Λαμίας διότι εκεί πάντα είχαμε τα προβλήματα και κρατήθηκε ανοικτή. Μας προέκυψε δυστυχώς ένα πρόβλημα στο βασικό αυτοκινητόδρομο της Αθήνας, την Αττική Οδό, για λόγους τους οποίους νομίζω ότι έχουμε εξηγήσει και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσουμε πολύ περισσότερο».

Η επένδυση της JP MORGAN: Έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας

Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η απόφαση της JP Morgan

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Οικονομία με αφορμή την επένδυση της JP MORGAN σε ελληνική επιχείρηση. «Ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι χθες είχαμε στον τομέα της οικονομίας μία πιστεύω πολύ σημαντική εξέλιξη. Μας επισκέφτηκε ο διευθύνων σύμβουλος και ελληνικής καταγωγής Τζέιμι Ντάιμον μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, της JP MORGAN, η οποία αποφάσισε να κάνει μια πάρα πολύ σημαντική και πολύ μεγάλη επένδυση στην πατρίδα μας η οποία επένδυση πιστεύω ότι σηματοδοτεί και μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης αυτής της τράπεζας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top