Θεοδωρικάκος για Αττική Οδό: Οι πολίτες να κινηθούν νομικά

«Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό»

Πυρά κατά της Αττικής Οδού εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε πως οι πολίτες, που ταλαιπωρήθηκαν, μπορούν να κινηθούν νομικά κατά της Οδού.

«Οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την κυβέρνηση δεν αρέσει να ωραιοποιεί την κατάσταση, αλλά να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σκέρτσος στο Star: Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του αναλαμβάνει την ευθύνη

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή και μάλιστα με έναν τρόπο ασύντακτο», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως η εταιρεία άφησε οχήματα και φορτηγά να μπαίνουν και να πληρώνουν διόδια για ώρες, αφού είχε εντοπιστεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι εικόνες που ζήσαμε.

Αττική Οδός: «Πάλευα 20 ώρες μαζί με ξυπόλητο παιδί και ηλικιωμένους»

«Η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό. Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια της Αττικής Οδού που κλείνει. Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός ζητάει από εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν εξ αιτίας της, ενώ κάλεσε τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν να κινηθούν δικαστικά κατά της Αττικής Οδού.

Καρδιοπαθής μηνύει την Αττική Οδό - Έμεινε 20 ώρες εγκλωβισμένος

Τέλος, ο υπουργός αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην κινητοποίηση των Αρχών, εξήγησε ότι «αμέσως μόλις έγινε το κλείσιμο του δρόμου, στις 15:00, έγινε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και στη συνέχεια έγινε χρήση του Στρατού, λόγω της κατάστασης», τονίζοντας πως «χρησιμοποιήσαμε ακόμη και την ΕΚΑΜ, ό,τι καλύτερο έχει η Αστυνομία»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top